Rihanna: egy sikeres rosszlány Budapesten

Rihanna: egy sikeres rosszlány Budapesten

Középiskolás évei alatt katonai kadét volt, ma pedig már a popszakma koronázatlan királynője, aki maga mögé utasította a Beatlest is. De korunk egyik legnagyobb szexszimbólumának is kikiáltották, a lábait például egymillió dollárra biztosították. Ő Rihanna, a barbadosi születésű énekesnő, aki az Anti World Tour részeként legfrissebb lemezét mutatja be ma a Szigeten.

A huszonnyolc éves Rihanna – eredeti neve Robyn Rihanna Fenty – korunk egyik legsikeresebb és legtöbbet érő énekesnője, popzenei brand. Rihannát az amerikai zeneipar másik nagyágyújának, Beyoncénak a férje, Jay-Z fedezte fel 2005-ben, és azonnal leszerződtette az egyik kiadójához. Rövid idő alatt a csúcsra jutott, mára már több mint 54 millió eladott nagy- és 210 millió kislemezzel büszkélkedhet.

Nyolc Grammy-díjat és ugyanennyi American Music Awardot kapott, de még a Beatles sikerét is képes volt túlszárnyalni, hiszen eddig összesen hatvan hetet töltött a Billboard-lista élén 14 számával, ami éppen egy héttel több, mint amire Paul McCartneyék képesek voltak. Közösségi oldalait több mint százmillióan követik, slágereit pedig csaknem nyolcmilliárdszor játszották le a YouTube-on. Sikere a mai napig töretlen: a Drake közreműködésével készült Work című dalhoz készült legújabb klipet százmilliószor nézték meg két hét alatt.

Rihanna 2007 óta hazájának, Barbadosnak a hivatalos turisztikai arca és tiszteletbeli kulturális nagykövete. A karib-térségi szigetállam annyira büszke híres szülöttjére, hogy minden évben az énekesnő születésnapján, február 22-én megrendezi tiszteletére a nemzetközi Rihanna-napot.

Az énekesnő nem először jár Budapesten, öt évvel ezelőtt a Papp László Budapest Sportarénában lépett színpadra. Most több mint 250 millió forintért vállalta a koncertet, amelyre július végén már elfogytak a jegyek, csak ma 85 ezren lehetnek majd a Szigeten. Fellépésére huszonhat kamion szállítja a technikai felszereléseket, az énekesnőt steril, por- és pollenszűrős légkondicionálóval felszerelt luxuskonténer-komplexum várja majd.

Rihanna az egyik legsikeresebb popénekes ugyan, botrányos viselkedésével azonban sokszor borzolja fel a kedélyeket. Előszeretettel mutogatja bájait áttetsző ruháiban, vállal bármit, nem retten meg a mell- vagy fenékvillantástól sem. A dalaiban és a videoklipjeiben közvetített üzenetet is sokan kritizálták már, mondván, azok erőszakosságánál már csak a közönségességük hangsúlyosabb.

Mindez azonban az énekesnő ügyesen felépített arculatának része. Nem véletlenül mesélt 2011-ben a Rolling Stone magazinnak adott interjúban kertelés nélkül a szexuális szokásairól, arról, hogy a hálószobában szereti a szadomazo játékokat, azt, ha rosszkislánynak érezheti magát egy férfi mellett. Egy korábbi interjújában ugyanakkor felidézte, hogy édesapja gyakran bántalmazta és terrorizálta gyermekkorában.

A Rihanna-jelenség nagyszerű kortünete annak, hogy mitől veszti el sok mai fiatal a valóságérzékelését és válik gátlástalan ösztönemberré.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 11.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »