Rigó: A tulajdonost terheli a felelősség az osgyáni katasztrófáért

Mint ismeretes, október 3-án, csütörtökön délután lángra kapott az osgyáni kastély tetőzete. A reneszánsz várkastély tetőszerkezete teljesen megsemmisült. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja. Ugyanakkor a kulturális minisztérium is nyilatkozatot adott ki az esettel kapcsolatban.

Nemzeti kulturális műemlék birtokolása egy tőkeerős gazdasági vállalat számára nemcsak értékes ingatlantulajdont, hanem a tulajdonos számára hatalmas társadalmi felelősségvállalást is jelent. A szlovák törvények értelmében a nemzeti kulturális műemlékek állapota és védelme a tulajdonos felelőssége – olvasható a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben.

Hírdetés

Mint a továbbiakban írják:

A vállalat 2018-as éves jelentése szerint a társaság több millió euró megtartott nyereséggel rendelkezik, ezért elvárom a felelősségteljes eljárást a kulturális örökség megmentése és felújítása érdekében. Amennyiben úgy gondolják, hogy a felújításhoz az állam segítségére is szükség van, támogatási programjaink nyitottak előttük. A legközelebbi határidő 2019. november 8. – fogalmazott Rigó Konrád, a kulturális minisztérium államtitkára.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »