Richarlison duplájával nyertek a brazilok

Richarlison duplájával nyertek a brazilok

Az esélyesek közé sorolt brazil válogatott Richarlison duplájával 2-0-ra legyőzte a szerb csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának a csütörtöki nyitófordulójában.

Az ötszörös vb-győztes brazilok már 16 mérkőzés óta veretlenek. A keményen, de nem sportszerűtlenül védekező szerbek az első félidőben kevés teret hagytak a braziloknak. A dél-amerikaiak nem a kellő fordulatszámon pörögtek – különösen Vinícius Junior tűnt passzívnak -, így hiába kezdeményeztek, csupán három lehetőség adódott előttük, amelyekkel viszont nem tudtak élni.

Szünet után fokozta a nyomást Brazília – kezdésnek Vanja Milinkovic-Savic saját hibáját bravúrral hozta helyre Raphinha ziccerénél -, s a 60. percben Alex Sandro bombája csattant a kapufán. Nem sokkal aztán már vezetéshez jutott a dél-amerikai együttes, amely a kapura veszélytelen szerbekkel szemben lendületben maradt, és Richarlison látványos találatával megduplázta a különbséget. A lefújásig újabb helyzeteket dolgoztak ki a brazilok, Casemiro átlövésénél a keresztléc mentett, és elsősorban a szerb kapus védései miatt nem változott a különbség.

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »