Richard Sulík: Ébresztő Merkel asszonynak

Mecklenburg-Vorpommern (Mecklenburg-Elő-Pomeránia) egy kis német tartomány, amely valamivel kisebb Szlovákia felénél, a lakossága pedig Szlovákia harmadáénál valamivel kevesebb. És mégis, a vasárnapi tartományi törvényhozási választáson két okból is rendkívül nagy jelentősége volt.

 

Először is, még egy év van a német parlamenti választásokig, de a vasárnapi választások mégis barométerként szolgáltak, másodszor pedig, Angela Merkel német kancellár éppen ebből a német tartományból származik. Éppen ezek miatt az okok miatt a vasárnapi választások Angela Merkelről szóltak. Ebből a szempontból azonban a választások katasztrofálisra sikeredtek.

 

Angela Merkel pártja, a CDU (Kereszténydemokrata Unió) 19 százalékot szerzett és harmadikként végezett. A második helyen, 21 százalékkal az az AfD végzett, amelyik már hosszabb ideje élesen kritizálja Merkel menekültpolitikáját. Az első helyet a szociáldemokraták (SPD) foglalták el, de ők is sokat veszítettek.

 

A német AfD (Alternatíva Németországnak) három és fél évvel ezelőtt alakult, ami a német viszonyokhoz képest semminek számít, és a nulláról indulva mégis fantasztikus eredményt értek el. De nem azért, mert a legjobb politikusaik vagy éppenséggel a legjobb programjuk lenne, sőt, a párton belül még eléggé elmérgesedett helyzet is uralkodik. Az AfD ezt az eredményt csakis Merkel asszony migránspolitikájának köszönhetően érte el.

 

Ebből a szempontból a titkos választások könyörtelenek. Aki Németországban felszólalt a migránsok ellen, az rögtön populistának, extrémistának, nácistának és fasisztának lett kikiáltva. Az uralkodó hatalom úgy gondolta (mellesleg nálunk is), hogy elegendő, ha az ellenfelet megbélyegzi, és az emberek éppen elegendő mértékben nem-gondolkodó birkák ahhoz, hogy ennek be is dőljenek.

 

Hát, nem így történt. Merkel az olyan kijelentéseiért kapott, mint a „Nem létezik felső határ menedékhelyek számát tekintve” vagy „Az iszlám Németország része”, és főleg azért, mert az országba több mint egy millió migránst beengedett; zsíros számla és  nem is az első. (….)

 

Az emberek megüzenték Merkel asszonynak, hogy mit is gondolnak a politikájáról, így neki most jelenleg két lehetősége van. Vagy folytatja azt a politikáját, amely Németország tönkretevése felé tart, és a következő kihatásaként az EU-t is érintheti, ami politikai szempontból nagyon rosszul végződne. Vagy megérti azt, hogy Németországot és Európát is védenie kell. Védeni az iszlám ellen, aminek az ideológiája nem összeegyeztethető a mi kultúránkkal, ugyanis az embereket megfosztja a szabadságtól, továbbá védenie kell a migránsinvázió ellen is.

 

HNonline.sk, Richard Sulík: Budíček pre pani Merkelovú

 

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »