Richard Raši fog felelni a regionális fejlesztésekért

Richard Raši, a beruházásokért és az informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes (Smer-SD) új jogköröket kap a parlamenttől, a regionális fejlesztésekért fog felelni – derül ki az állam tevékenységét és a központi államigazgatási szervek hatáskörét érintő törvényjavaslatból, amelyet kedden fogadott el a parlament.

A változtatás célja a régiók támogatásának a segítése. Azért is Raši kezébe került a regionális politikák felügyelete, mert az Agenda 2030 projektet is ő irányítja. A kormányfőhelyettesi-kabinet ezért hangsúlyozza, hogy a regionális különbségek minimalizálása és a kevésbé fejlett régiók támogatása Raši hatáskörébe tartozik. A törvény 2019. január 1-jétől lép hatályba.

„Dolgozunk a régiók közötti különbségek eltüntetésén és a hátrányban lévő régiók támogatásán. Ezen kívül koordináljuk az Agenda 2030 nevű programot is, amelynek szintén része a gazdasági és szociális egyenlőtlenségek felszámolása. Logikusnak tartjuk tehát, hogy mi kaptuk meg ezt a jogkört is” – mondta Raši.

Hírdetés

Azt is hozzátette, hogy a kormányfőhelyettesi-iroda kezeli az EU-s alapokat is, amelyek nélkül nyolcból hat régióban megállna a fejlődés.

A törvény értelmében a kormány találkozói már videóhívásos módszerrel is folyhatnak. Szintén a törvény részeként kerül át a Hálózati és Elektronikai Szolgáltatások Nemzeti Ügynökségének (NASES) felügyelete a kormánytól a kormányfőhelyettesi-irodához.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »