Ria, ria… – Magazin-ajánló

Ria, ria… – Magazin-ajánló

Kukorelly Endre az Eb-ről és az LMP-ről. Foci, múlt, politika. Ki lesz a szocik befutója? Eddig nem publikált dokumentum az embermentő Szent-Györgyi Albertról. Szombaton Magazin.

Ez csak egy idézet a sok izgalmas cikkünkből. Magyar Nemzet Magazin – keresse minden hétvégén az újságárusoknál!

Gyomorideget kap tőle, ha valaki nem tud szívből örülni a magyar fociválogatott sikereinek, és máig nem érti, a balliberális értelmiség miért nem támogatta az LMP-t. Fociról, nőkről, politikáról, szemétszedésről Kukorelly Endrével.

Futball és politika viszonya nem csak manapság számít érzékeny és heves vitáktól övezett témának: a legnépszerűbb csapatsport magyar vonatkozású sikerei vagy kudarcai nemegyszer tereltek másfajta indulatokat is az utcára az elmúlt száz évben. Focitörténeti körkép a bécsi döntéstől a „focialista” forradalomig.

Válságban vannak, de még így is stabilan megmaradt legalább egymillió szavazójuk. Elfogytak vidéken, főleg a kistelepüléseken, de azért létezik még valamilyen országos hálózatuk. Tisztújító kongresszust tart szombaton az MSZP négy elnökjelölttel, van olyan szocialista, aki szerint a párt az utolsó esélyét próbálja megragadni.

Megfellebbezi a Roman Polanski kiadatását megtagadó bírósági döntést a lengyel igazságügy-miniszter, főügyész. Ezzel újabb fordulópont jöhet a kiskorú lányt megerőszakoló filmrendező utáni, lassan négy évtizede tartó jogi hajszában. Az ügy fényesen rávilágít arra, hogy a híres művészek bűneivel szemben sokkal megbocsátóbb a legtöbb ember – az áldozatot is beleértve.

Bivalyokat legeltet „közmunkásként” a kiskunhalasi önkormányzat a város egyik parkjában. A kórház és egy lakóövezet szomszédságában található vizes belterületen, a Csetényi parkban az állatok egyetlen feladata az elburjánzó nádállomány irtása, azaz a zöld hajtások fogyasztása, illetve taposása. A szokatlan kísérletből nem várt idegenforgalmi látványosság lett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »