Rétvári: ma 840 település működtet bölcsődét

A kormány családpolitikájának eredményeként ma 840 település működtet bölcsődét, a 2010-es 326 települési bölcsődéhez képest – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton Őrbottyánban.

Hírdetés

Rétvári Bence az őrbottyáni Gyermeksziget Bölcsőde ünnepélyes átadásán arról beszélt, hogy a kormány több mint 400 millió forinttal támogatta a gyermekintézmény építését, de már folyamatban van a következő bölcsőde tervezése is, akárcsak a környező településeken, ahol szintén olyan gyorsan telnek meg a bölcsődei férőhelyek, hogy az egyik bölcsőde építését követi a másik.
   
Elmondta, hogy országosan jelentősen megnövekedett a házasságkötések száma is, amíg 2010-ben 35 500 házasságkötés történt, addig 2020-ban már 67 ezer. A teljes termékenységi arányszám, amely a gyermekvállalási kedvet mutatja, a 2010-es 1,2-ről mostanra 1,59-re emelkedett, amelyet 10 év erőteljes családpolitikájával sikerült elérni – fűzte hozzá az államtitkár.
   
A parlamenti államtitkár beszélt arról, hogy Őrbottyán az elmúlt években különböző beruházásaira, iskola, óvoda, bölcsőde és más infrastrukturális fejlesztésekre több, mint egymilliárd forint támogatást kapott, amiben még nincs benne az épülő általános iskolához nyújtott kormányzati támogatás.
   
Rétvári Bence elmondta, hogy az új bölcsődével 13 új munkahely és 48 új bölcsődei férőhely jött létre.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »