Rétvári Bence a legaktívabb parlamenti képviselő

Ahogy tavasszal, úgy az őszi ülésszakban is az EMMI parlamenti államtitkára volt a legaktívabb a parlamentben. A frakcióvezetők között az LMP-s Keresztes László Lóránt szólalt fel a legtöbb alkalommal és megint voltak olyanok, akik nem kértek szót.

A Mandiner összefoglalója szerint több helyen is módosult a parlamentben legtöbbet felszólaló képviselők sorrendje a nemrég zárult őszi ülésszakban. Azonban már nem számít meglepetésnek az, hogy megint Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának KDNP-s parlamenti államtitkára volt a legaktívabb országgyűlési képviselő: összesen 88-szor kért szót az őszi ülésszakban és több mint négy és fél óráig tartotta magánál a szót. Ez kétszer több, mint a rangsorban második őt követő fideszes pénzügyminisztériumi államtitkár, Tállai András felszólalásainak száma.

A politikusi rangsorban – amelybe beletartoznak a kormány egyéni mandátummal rendelkező képviselői is – a két államtitkárt a 41 alkalommal felszólaló szocialista Bangóné Borbély Ildikó követi. A negyedik helyen holtverseny alakult ki a KDNP-s Nacsa Lőrinc és Vejkey Imre, a jobbikos Z. Kárpáti Dániel, valamint az LMP-s Keresztes László Lóránt között: ők fejenként 40 felszólalást jegyeznek.

Orbán Viktor miniszterelnök is ott van az első tízben, 36 felszólalással a kilencedik a sorrendben.

 

Hírdetés

Az őszi ülésszakon 45 képviselő egyáltalán nem szólalt fel, közöttük az MSZP-s Tóth Csaba és Molnár Gyula, vagy a fideszes Bíró Márk és Farkas Flórián.
Figyelembe véve a teljes 2021-es ciklust, ugyancsak a Rétvári a rekorder, összesen 993 felszólalással, ami időtartamát tekintve meghaladta az 54 órát. Őt a KDNP-s Nacsa Lőrinc követi 610 és az LMP-s Keresztes László Lóránt 606 felszólalással.

 

A teljes összeállítás a Mandiner oldalán olvasható.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »