Rétvári: A gyöngyöspatai akció a konfliktus élezéséről szól

Rétvári: A gyöngyöspatai akció a konfliktus élezéséről szól

Az akkori baloldali-liberális kabinet alatt, 2004-ben kezdődött gyöngyöspatai iskolaügyben a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg.

Az akkori baloldali-liberális kabinet alatt, 2004-ben kezdődött gyöngyöspatai iskolaügyben a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg – hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence részben a pert kezdeményező alapítványra, részben az ellenzéki reakciókra utalva a műsorban azt mondta, hogy “2004-től 2010-ig nem jutott eszükbe ilyen nagy sajtónyilvánossággal és vehemenciával beszállni ebbe a helyzetbe”.

Hírdetés

“Amikor egy jobboldali, Fidesz-KDNP-, nemzeti kormány van (hatalmon), akkor ezeket az ügyeket felveszik, és olyan látszatot keltenek, mintha ez a mi kormányzásunk idején alakult volna ki” – fogalmazott az államtitkár, majd rámutatott: a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg.
   
Azokat próbálják megbélyegezni, akik a korábbi állapotokat normálissá változtatták – hangoztatta Rétvári Bence.
   
A kormánypárti politikus hangsúlyozta azt is: emberek igazságérzetét és az érintettek sorsának jobbra fordulását is az szolgálja, ha ezt a kárpótlást nem készpénzben, hanem más formában, oktatásként, képzésként kapják meg.
   
A gyerekek érdekét az szolgálja, ha nyelvi, informatikai képzésben, szakképzésben részesülnek, ha segítséget kapnak beilleszkedési nehézségeik leküzdéséhez és a trauma feldolgozásához – sorolta.

Vélekedése szerint a Soros György által támogatott alapítvány – amely a felpereseket képviselte – akciója a pénzszerzésről és a konfliktus kiélezéséről szól.

Hozzátette: “Soros-szervezetek” olyan ügyet akarnak kreálni, amelyre a nemzetközi sajtó figyelmét felhívják és Magyarországot rasszista színben tüntetik fel.

“Ezt már előre elutasítjuk” – szögezte le Rétvári Bence.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »