Rétvári: a béremelések ellen szavazott az MSZP

Hetven éve nem tapasztalt szegénységre és kilátástalanságra hívta fel a figyelmet Korózs Lajos, a szegénység elleni küzdelem nemzetközi napján.

Az MSZP-s politikus az időseket, a rokkantakat ért megvonásokat kérte számon a Fidesz-kormányon.

„Van pénz stadionokra, de nincs szociális ellátásra. Van pénz a Várba költözésre, de nincs a várólisták csökkentésére. Van pénz Paks II-re, de nincs a tanodák finanszírozására. Önöknek bukniuk kell” – mondta Korózs.

Rétvári Bence államtitkár azzal vágott vissza, hogy amikor tehettek volna bármit, akkor nem tettek.

A képviselő emlékeztette Korózs Lajost, hogy a szocialisták rendszerint nemmel szavaztak  a béremelésekre, és többször is kivonultak a parlamenti munka közben. Rétvári Bence hozzátette: míg a szocialista kormányok devizahitelesek százezreit sodorták veszélybe, addig a Fidesz-KDNP kormány időszaka alatt 600 ezerrel több ember tartja el családját, mint a szocialisták idején.

„Nem támogatták egyetlen egy olyan törvényjavaslatunkat sem, amellyel több év alatt 50%-kal emelkedjen a pedagógusok bére, nem támogatták azt, hogy idén szeptember elsejétől 102 ezer forinttal növekedjék az orvosok bére, jövő november elsejétől pedig újabb 100 ezer forinttal, önök ezeket nem lépték meg, hanem elvették ezektől az emberektől 1 havi bérüket. De azt sem támogatták, hogy az ápolók bérét idén is, jövőre is és azután és azután is növeljük és 2012 és 2019 között duplájára emeljük. Mi mást lehetne tenni az egészségügyi rendszer fenntarthatósága, jól működése érdekében, mint pontosan ezeket a béremeléseket meglépni. Önök ezeket a lépéseket nem lépték meg, összességében közel félmillió embernek, a humán szférában dolgozó félmillió ember béremelése ellen szavaztak az elmúlt” – válaszolta Rétvári Bence.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »