Részvételi, direkt, bázis, vagy likvid demokrácia: pártoktól független társadalmi kísérlet

Részvételi, direkt, bázis, vagy likvid demokrácia: pártoktól független társadalmi kísérlet

SZERETNÉL TE IS KÖZVETLEN DEMOKRÁCIÁBAN ÉLNI?

vagy

SZERETNÉL TE IS KÖZVETLEN E-DEMOKRÁCIÁBAN ÉLNI?

TE IS ELÉGEDETLEN VAGY A JELEN KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁVAL?
(ahol visszahívhatatlan, megélhetési pártkatonák szavaznak felsőbb parancsra, és emellett szűkkörű, nehézkes és túlságosan ritka a közvetlen – népszavazások általi – beleszólásunk lehetősége)

A likvid demokrácia (vagyis a közvetlen részvételi demokrácia egy speciális, a képviseletivel kombinált formája) , ami átmenetet biztosít számunkra a közvetlen demokráciához. Ugyanis itt eldöntheted, hogy a saját szavazatodat érvényesíted egy-egy kérdésben, vagy átadod valakinek a szavazati jogodat, azaz képviselteted-e magad. Ezt természetesen bármikor visszavonhatod, ha nem vagy elégedett a megbízottad munkájával.

VEGYÉL RÉSZT TE IS
ebben, a pártoktól független társadalmi kísérletünkben!

Kérdőívünk, ahol véleményedet kifejtheted nekünk::
http://goo.gl/forms/myxE97KogM

Meghívó az e-demokráciába:
http://giat.blog.hu/2015/05/30/meghiv…

Szavazóplatformunkon regisztrálj Te is:
http://li-de.tk/

Ez a szoftver azt igyekszik elősegíteni, hogy mi magunk is aktív résztvevői legyünk a döntéshozatalnak, vegyük kézbe saját sorsunk irányítását. Tehát szavazzunk mi magunk a minket érintő kérdésekben, legyünk aktív tagjai a társadalmi életünk alakulásának.
“Semmit rólunk, nélkülünk!”

Indíthatsz új témákat a fórumon, illetve szavazásra bocsájthatsz közérdekű kérdéseket.
Ajánld ismerőseidnek is!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Likvid demokrácia

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:REFORMOK Tagged: e-demokrácia, likvid demokrácia, népszavazások, pártoktól független társadalmi kísérlet, visszahívhatatlan megélhetési pártkatonák


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »