Részletek derültek ki a máramarosi erdész meggyilkolásáról

Részletek derültek ki a máramarosi erdész meggyilkolásáról

A MĂĄramaros megyei erdĂŠszeti hivatal egyik erdĂŠszĂŠt megĂśltĂŠk szerda este KohĂłvĂślgy erdĂŠszeti kerĂźlet terĂźletĂŠn, mikĂśzben megprĂłbĂĄlt megakadĂĄlyozni egy tĂśrvĂŠnytelen fakivĂĄgĂĄst, tĂĄjĂŠkoztatott csĂźtĂśrtĂśki kĂśzlemĂŠnyĂŠben a Romsilva OrszĂĄgos ErdĂŠszeti IgazgatĂłsĂĄg.

Az első információk szerint Liviu Pop erdészt halálos lövés érte, egy völgyben hagyott holttestén pedig több külsérelmi nyom van. A máramarosi törvényszék ügyészei és a rendőrök a helyszínen vizsgálódnak.

Liviu Pop 30 ĂŠves volt, hĂŠt ĂŠve ĂĄllt alkalmazĂĄsban a MĂĄramaros megyei erdĂŠszeti hivatalnĂĄl, felesĂŠge ĂŠs hĂĄrom gyermeke volt.

Hírdetés

A helyszĂ­nre Gheorghe Mihailescu, a Romsilva vezĂŠrigazgatĂłja is kiszĂĄllt.

Ez már a második eset, hogy a Romsilva egyik alkalmazottját meggyilkolják szolgálata gyakorlása közben: egy hónappal ezelőtt a Iaşi megyei erdészeti hivatal Paşcani erdészeti körzetének alkalmazottját, Răducu Gorcioaiát ölte meg három, illegális fakivágás közben meglepett személy.

Az elmúlt öt évben sok támadás érte az illegális fakivágások megelőzésén munkálkodó erdészeket. 2014 és 2018 között 168 esetet regisztráltak, az év eleje óta pedig 16 ilyen eset történt, mutat még rá a Romsilva közleménye.(agerpres)

NyitĂłkĂŠp: ziarmm.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »