Reszkessetek rendőrök: A Google Maps jelezni fogja a sebességmérő helyeket

Reszkessetek rendőrök: A Google Maps jelezni fogja a sebességmérő helyeket

Hasznos funkció megjelenése várható a Google “gyári” térképszolgáltatásán, amely a jövőben a sebességmérő eszközök, így a traffipaxok helyét is mutatja majd, számol be róka a HVG.

Az Android Police által kiszúrt funkciót úgy tudni, a felhasználók kis része már teszteli is, és hasonlóképp működik majd, mint amilyet az ugyancsak Google-tulajdonban álló Waze-nél is használhatnak az autósok: a térképen kis ikonok jelzik majd a kameraállások lehetséges pozícióit, de a sofőröket hangjelzés is figyelmezteti majd, hogy lassítsanak, ha kamerák közelébe érnek.

Hírdetés

A Google a HVG cikke szerint tavaly novemberben kezdett új funkciókat tesztelni a Mapsben, ezek között szerepelt az is, hogy a programot használók jelezni tudják másoknak, balesetet, útakadályt vagy épp traffipaxot láttak.

Az újdonság még nem érkezett meg a telefonokra, illetve a képernyőkép alapján úgy tűnik, egyelőre kizárólag Birmingham területén működik – már persze csak annak, aki meghívást kapott a tesztelésre. Ha élesítik, bizonyára a többi országra, így Szlovákiára és Magyarországra is kiterjesztik majd. Ennek időpontja azonban még nem ismert.

HVG


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »