Republic koncert is lesz az idei Zselízi Városi Napokon

Republic koncert is lesz az idei Zselízi Városi Napokon

A járványügyi korlátozások enyhülésével a zselízi városvezetés is úgy döntött, hogy kihasználja az alkalmat és megszervezi a városi napokat. A rendezvény az Európai Bizottság és Nyitra Megye Önkormányzatának anyagi támogatásából valósul meg Az EU jövője a közép- és kelet-európai városokban megjelenő új prioritásainak összefüggésében című projekt keretén belül, az Európai Unió Európa a polgárokért támogatási program társfinanszírozásával.

A városvezetés ennek fényében igyekezett egy olyan komplex programot összeállítani, melyben arányosan jelenik meg a kultúra, a sport, a közélet és természetesen a könnyedebb szórakozás is.

A közös sportolással egyúttal a nemrégen tragikus körülmények között elhunyt fiatal sportolóra, Torma Gáborra emlékeznek a résztvevők.

Ugyanúgy a délelőtt folyamán kerül sor az ünnepélyes megnyitóra (kultúrház) is, melyen a város szülötte, Wurster Karla tart előadást, akit nemrégen neveztek ki Olaszország szlovákiai nagykövetének. Az előadás után kerül sor az ünnepélyes zászlófelvonásra (a városháza előtt) és a testvértelepülések delegációinak köszöntésére. Az esti órákban pedig a főtéren felállított színpadra lép a zselízi billentyűst, Balázs Patrikot a soraiban tudó magyarországi Tunyogi Péter Emlékzenekar és a legendás Republic.

Hírdetés

A szombati nap (június 26.) ugyancsak sportolással veszi kezdetét. A reggeli órákban első ízben szerveznek Zselízen közösségi futóversenyt, ami viszont ezúttal nélkülözni fogja a versenyjelleget és az előző naphoz hasonlóan az emlékezés jegyében valósul meg ugyancsak Torma Gábor előtt tisztelegve. Az emlékfutáson 4 és 8 kilométeres táv teljesíthető. 

A délután folyamán aztán a családoké lesz a főszerep, 15:30-tól ŠAŠKA BAŠKA gyermekfoglalkozás 17 órától pedig a Kobold zenekar gyermekprogramja örvendezteti meg a legkisebbeket a főtéren. Este ismét a koncertek kerülnek előtérbe, 8 órától Zuzana Smatanová, őt követően pedig Peter Cmorík ad koncertet ugyancsak a főtéren.

(CsÁ/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »