Rengetegen érzik magukat influenzásnak, de más a bajuk

Rengetegen érzik magukat influenzásnak, de más a bajuk

A mostanában vizsgált 319 mintában influenzavírus okozta fertőzést nem igazoltak.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint november 15. és 21. között az országban 12 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján csütörtökön.

Hírdetés

A 46. héten az orvoshoz forduló betegek 20,5 százaléka 14 év alatti, 37,3 százaléka 15-34 éves volt, 29,4 százalékuk az 35-59 évesek, 12,8 százalékuk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjából került ki.

A 46. naptári héten összesen 40 betegtől érkezett légúti minta influenzavírus kimutatása céljából a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába. A sentinel orvosok által beküldött 27 minta, és a hagyományos diagnosztikus célú beküldés keretében érkezett 13 mintában influenzavírust az elvégzett vizsgálatok során nem azonosítottak. Tizennégy betegnél a klinikai tünetek hátterében a légúti óriássejtes vírus (RSV), egy betegnél adenovírus kóroki szerepét igazolták.

Hetek óta emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, de a 40-46. hét között vizsgált 319 mintában influenzavírus okozta fertőzést nem igazoltak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »