Rengeteg informatikusra van szükség

Az informatikai ágazat munkaerőgondjain kíván enyhíteni a hazai szakmai képviseleti szervezetek és vezető informatikai vállalatok támogatásával létesült IThon.info információs és közvetítő portál – tájékoztatta szerdán az MTI-t az IThon.info.

Az informatika Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata, de az átlag feletti bérek ellenére is súlyos munkaerő- és utánpótláshiányban szenved.

Az ígéretes jövő előtt álló és nagy értékteremtő potenciállal rendelkező ágazatban jelenleg mintegy 30 ezer szakember hiányzik – írja a közlemény.

Az IVSZ (Informatikai- Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége) és a VISZ (Vezető Informatikusok Szövetsége) támogatását élvező IThon.info portál célja tájékoztatással és közösségépítéssel felkelteni a fiatalok érdeklődését a szakma iránt. A platform egyúttal lehetőséget biztosít az ágazat munkáltatóinak, valamint a szakképzéssel foglalkozó intézményeknek is ajánlataik bemutatására.

A kezdeményezés mellett a legnagyobb magyarországi cégek sorakoztak fel, többek között az Accenture, az Audi, a Deloitte, a Graphisoft, az IT Services Hungary, a KPMG, a Mol és az XAPT – írja az IThon.info közleménye.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »