Rengeteg hazai napelemes rendszer működhet hibásan

Rengeteg hazai napelemes rendszer működhet hibásan

Nagyon rossz arányról számolt be a Világgazdaság a közelmúltban a napelemes rendszerekkel kapcsolatban. A telepített rendszerek 80%-ánál valamilyen súlyos hiba volt tapasztalható, ami két fő okra vezethető vissza. A problémák többségének hátterében a felhasznált anyagokon és alkatrészeken való spórolás és a nem szakszerű szerelés és tervezés állt. Az igen rossz arányszám pedig nem arra utal, hogy minden napelemekkel foglalkozó cég kókler munkát végez, hisz bőven vannak kivételek, ugyanakkor érdemes körültekintően eljárni a megfelelő kivitelező kiválasztásakor. Egy szakszerűen kiépített fotovoltaikus rendszernek évtizedekig kell különösebb hibajelenség nélkül működnie. A rosszul kivitelezett rendszereknél a probléma akár rögtön, 1-2 hónapos működtetést követően kiderülhet bosszúságot okozva a tulajdonosnak.

MIK SZÁMÍTANAK SÚLYOS HIBÁNAK?

Fontos tisztázni, hogy súlyos hiba alatt nem a napelemes rendszer darabokra esését értjük –, persze ez is katasztrófális –, hanem egyéb olyan tervezéskor, vagy kivitelezéskor elkövetett hibákat, amik a rendszer teljesítményét negatívan befolyásolják, esetleg az egyes elemek meghibásodásához, teljes cseréjéhez vezet. Ilyen hiba például, ha a napelemek nem működnek azon a hatásfokon, amin lehetne. Egy napelemes rendszer komoly befektetést jelent egy háztartás számára, így csak akkor eredményes a beruházás, ha az a várt időintervallumon belül meg is térül. Ahhoz, hogy a napelemek behozzák a rendszer árát profi munka szükséges!

Nézzük is sorra mik a leggyakrabban elkövetett hibák:

nem megfelelő tudással bíró szakember végzi a telepítést,nem volt körültekintő, vagy egyáltalán nem is volt tervezés, ami figyelembe vehette volna az ingatlan és környezete sajátosságait,a helyszíni felmérés hiánya, ami a napelemszerelés 0. lépése is egyben,rossz minőségű, olcsó alkatrészek és eszközök használata.

5 JÓ TANÁCS, AMIT ÉRDEMES MEGFOGADNI NAPELEMES RENDSZEREKNÉL

Fentebb bemutattuk a hibákat okozó leggyakoribb okokat, most viszont felsoroljuk azokat a szempontokat, amikre érdemes odafigyelni napelemes rendszer melletti elhatározáskor:

Hírdetés

a szerelést csak is kizárólag megfelelő előképzettséggel rendelkező napelemszerelőkre szabad bízni,minden esetben alapos és körültekintő tervezés előzze meg a kivitelezést, hogy kellő mennyiségű és hatásfokú napelem kerüljön felhelyezésre az ingatlanra,sose válasszuk a legolcsóbb elemekből álló rendszert, mert az olcsóság nem jár mindig együtt a minőséggel,mindig minőségi terméket válasszunk, ami lehet, hogy drágább, de hosszú távon tudja biztosítani a kellő energiatermelést,ügyeljünk a garanciára, hogy megfelelő időintervallumra vonatkozzanak, hisz a hosszú távú gyártói és kivitelezési jótállás utal a termékbe vetett bizalomra is.

 

Napelemes rendszerek kivitelezésében az EU-Solar az egyik legjobb választás, mert:

széleskörű szakértelemmel rendelkeznek a napelemes rendszer tekintetében,teljeskörű szolgáltatást nyújtanak a napelemes rendszer tervezésétől, a hitelügyintézésen és enegedélyeztetésen át egészen a kivitelezésig és szervizelésig,helyszíni felmérést is biztosítnak,szakértelemmel tervezik meg minden ingatlanra a szükséges méretű és összetételű napelemes rendszer,a napelemszerelőiket maguk képezik ki minősített oktatókkal,a kivitelezést rendkívüli gyorsasággal és precizitással végezik,kiemelkedő minőségű termékekkel dolgoznak, amik szintén hosszú (15-20-25 éves) garanciaidővel rendelkeznek,garanciát vállalnak az általuk szerelt napelemes rendszerekre.

(hirdetés)

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással? Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)

 


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »