Rengeteg a baleset a csúszós utakon

A kedvezőtlen időjárásnak is köszönhetően számos baleset történt kedd reggel.

Kamionstop Letenyénél

Kamionstopot rendeltek el a horvát hatóságok. A 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárműveket nem engedik az ország területére belépni.

Kamion, kisbusz és személyautó ütközött az M1-esen Mocsánál

Összeütközött egy kamion, két személyautó és egy kisbusz az M1-es autópálya 78-as kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon, Mocsa térségében. Budapest felé vezető oldalt lezárták.

Kamion, kisbusz és személyautó ütközött az M1-esen Mocsánál

Összeütközött egy kamion, két személyautó és egy kisbusz az M1-es autópálya 78-as kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon, Mocsa térségében. Budapest felé vezető oldalt lezárták.

Keresztbe fordult egy kamion az M5-ösön Kakucsnál

Keresztbe fordult egy kamion az M5-ös autópálya 39-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon, Kakucs térségében. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Kamion rakománya borult az úttestre az M0-son

Kamion rakománya borult az úttestre az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán, Üllő térségében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Karambol az 54-es főúton Nemesnádudvarnál

Összeütközött két gépkocsi az 54-es főúton, Nemesnádudvar térségében. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A balesethez a bajai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az egyik gépkocsiból, majd átadták őt a mentőknek.

Kamion és kisteherautó ütközött össze az M0-son Diósdnál

Egy kamion és kisteherautó karambolozott az M0-s autóút és a 7-es főút csomópontjánál, az M5-ös felé vezető oldalon, Diósd térségében. A balesethez a törökbálinti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Halálos baleset Bicskénél

Egy ember életét vesztette, amikor két személygépkocsi ütközött az 1-es főúton Bicskénél. A rendőrség a helyszínelés idejére teljesen lezárta az érintett útszakaszt, a forgalmat Bicske belterületén keresztül terelik el.

Buszmegállóba hajtott egy autó a 4-esen Fegyverneknél

Megcsúszott az úton és egy buszmegállóba hajtott egy gépkocsi Fegyvernek térségében, a 4-es főúton. A megállóban senki sem tartózkodott és az autó két utasa sem sérült meg. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére.

Teherautó és személyautó ütközött Telekgerendásnál

Teherautó és személyautó karambolozott  a 47-esen Telekgerendásnál.  A balesetben az autó vezetője könnyebben megsérült. A megállóban senki sem tartózkodott és az autó két utasa sem sérült meg.

Hóátfúvások miatt korlátozások Veszprém megyében

Hóátfúvások miatt forgalomkorlátozás van érvényben a 82-es főút 0 és 43-as kilométerszelvénye közötti szakaszán, ahol a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek forgalmát korlátozzák.

Oszlopnak ütközött egy gépkocsi.

Budapesten a Budaörsi úton egy oszlopnak ütközött egy gépkocsi. A vezetőt a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a járműből.

Négyezer rendőrt vezényeltek ki az időjárás miatt, folyamatos a készültség

Jelenleg nincs olyan helyzet az időjárás következtében, mely a lakosság ellátását, élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztetné, ám a hófúvás indokolttá tette a koordinált rendőri feladatok végrehajtását – közölte a rendőrség sajtótájékoztatón.

Győr-Moson-Sopron, Tolna, Somogy, Zala és Vas megyében, közel 20 útszakaszon lépett érvénybe korlátozás a havazás miatt kedden, ám elzárt település nincs – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Közrendvédelmi Főosztályának vezetője kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Lakatos Tibor közölte: a rendkívüli téli időjárás miatt országos irányító törzset hozott létre az ORFK a rendőri tevékenység koordinálására. A törzs folyamatos kapcsolatot tart a többi között az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és az Országos Meteorológiai Szolgálattal.

Országszerte több mint négyezer rendőr teljesít szolgálatot a közterületeken, akik egyebek mellett felkészültek a további forgalomterelések biztosítására – tette hozzá a főosztályvezető.

Az autópályák egyelőre járhatóak, ám a horvát hatóságok 4 határátkelőhelyen tilalmat vezettek be – mondta Lakatos Tibor.

Őzek ugranak át a Veszprém és Eplény közötti vasútvonalon a havas Bakonyban 2018. február 23-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Őzek ugranak át a Veszprém és Eplény közötti vasútvonalon a havas Bakonyban 2018. február 23-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hozzátette: azok a kamionok, melyek nem tudnak kijutni Horvátországba, parkolóhelyeken állhatnak meg. Jelenleg nincs az országban elzárt település, a legnagyobb gondot a közlekedés jelenti.

Eddig 11 baleset történt, melyből egy halálos kimenetelű volt Bicskénél: egy takarított úton két autó összeütközött, ketten súlyosan megsérültek egy személy meghalt.

Az M0-ás elkerülőn árokba csúszott kamion miatt forgalomkorlátozást vezettek be – húzta alá a főtanácsos.

Felhívta a figyelmet, hogy indulás előtt az autósok tájékozódjanak az úthelyzetről. Ellenőrizzék a gépjárművek technikai állapotát, csak téli gumival induljanak a útra és az autót tankolják fel üzemanyaggal, vigyenek magukkal élelmiszert, forró italt, és takarót is.

A riasztásokat és figyelmeztetéseket az OMSZ folyamatosan frissíti – hangsúlyozta Lakatos Tibor.

A hóhelyzetről és útlezárásokról itt, a rengeteg balesetről pedig itt tudósítunk folyamatosan.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »