Rendőrt hívott az Együtt az Új Nemzedék Központra

Rendőrt hívott az Együtt az Új Nemzedék Központra

Az Új Nemzedék Központ budapesti székházánál tiltakoztak az Együtt aktivistái.

A Bajza utca 32. előtt tiltakozott csütörtök reggel az Együtt és aktivistái – a rendőrséget is kihívták, mondván tarthatatlan az az állapot, hogy az Állami Számvevőszék többszöri felszólítására, illetve most már feljelentésére sem adja ki az Emmi alá tartozó központ a dokumentumokat, így nem lehet tudni, hogy az elmúlt években mire használták föl  a több milliárd forintos állami és uniós támogatásokat, amikről a központ rendelkezhetett – számolt be a helyszínről a Hír TV munkatársa.

Juhász Péter azt is megjegyezte, hogy míg tavaly a Norvég Civil Támogatási Alap alá tartozó szervezetekre a rendőrség rátörte az ajtót, itt nem történt semmi. A rendőrség a helyszínen jegyzőkönyvet vett fel, de azt mondták, a párt politikusának vagy magánszemélyeknek kell feljelentést tenniük, hogy bármi történjék.

Mint arról korábban beszámoltunk, feljelentette az Állami Számvevőszék az Új Nemzedék Központot, mert a közhasznú kft. nem adta ki a gazdálkodására vonatkozó dokumentumokat. Az ÁSZ ezek nélkül ugyanis nem tudta elvégezni az Emmi alá tartozó cég ellenőrzését. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »