Rendőrségi akció alatt robbantottak az öngyilkos merénylők

Két öngyilkos merénylő felrobbantotta magát Ankara közelében szombat reggel, egy rendőrségi akció közben – jelentette a török média.

Az NTV szerint az eset Ankarától mintegy harminc kilométerre délnyugatra fekvő Haymana településnél történt. A rendőrség tudomására jutott szombat reggel, hogy terroristák autós pokolgépes támadásra készülnek Ankarában, és egy vadászkunyhóban rejtőzködnek. Körülvették a házat, és felszólították a gyanúsítottakat, hogy adják meg magukat, mire ők felrobbantották magukat. A rendőröknek nem esett bajuk.

A vadászkunyhóban találtak kétszáz kilogramm plasztik robbanóanyagot.

Ercan Topaca ankarai kormányzó az NTV-nek elmondta, hogy az egyik gyanúsítottat azonosították, de a másikat még nem. Feltételezik, hogy nő volt. Felmerült továbbá a gyanú, hogy volt még egy társuk. A rendőrség hajtóvadászatot indított ellene.

A hivatalos közlés szerint a terroristák minden bizonnyal a délkelet-törökországi Diyarbakirból érkeztek, és körözés volt érvényben ellenük.

A kormányzó szerint feltételezhető, hogy mindnyájan a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) kurd szakadár szervezet tagjai voltak. A PKK-t Törökországban, az Egyesült Államokban és az Európai Unióban is terrorszervezetté nyilvánították.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Újabb csavar a Teréz körúti robbantás ügyébenMindent tud: figyeli a médiát a körúti robbantó, telefonja buktathatja leRovatok: KékfényTelepülés: TörökországCímkék: kékfény, krimi, rendőrségi akció, robbantásos merénylet, öngyilkos merényletForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »