Rendőrőrsöt hoznak létre Pozsony egyik legveszélyesebb részén

Rendőrőrsöt hoznak létre Pozsony egyik legveszélyesebb részén

A pozsonyi városi rendőrség rendőrőrsöt alakít ki a főváros egyik leghírhedtebb épületében, a Pentagonnak is nevezett lakótömbben.

A fővárosi önkormányzat mintegy 200 ezer euró értékben vásárolja meg a Pentagon háztömb tövében működő vendéglő helyiségeit, ahol rendőrőrsöt alakítanak ki. Az itt élők régóta küszködnek azzal, hogy a Pentagon és a környező parkok a pozsonyi drogfogyasztók kedvelt környéke lett az elmúlt években. 

A várakozások szerint a rendőrőrs a következő év nyarára készülhet el. 

Hírdetés

Az őrs kialakítását már korábban is kérte mind Vereknye, mind Pozsonypüspöki önkormányzata, s most végre a fővárosi vezetés is rábólintott az ötletre. Néhány évvel ezelőtt, 2017-ben már létrehoztak itt egy konténerben működő, ideiglenes rendőrőrsöt, de nem sikerült elérni a kívánt hatást. Martin Kuruc, Vereknye polgármestere úgy fogalmazott, a rendőröknek „nem volt elég terük” ahhoz, hogy eredményesen működhessenek. A tervezett rendőrőrs helyiségei a lépcsőházakhoz közel lesznek majd, így könnyedén megfigyelhetik majd az itt gyülekező gyanús figurákat. 

A tervek szerint a térfigyelő kamerák rendszere is bővül majd. 

Ha minden igaz, jövő nyártól a hét öt napján lesz majd állandó rendőri készültség a helyszínen, de, ha emberi erőforrásai engedik, a városi rendőrség az ígéretek szerint hétnapos szolgálatot tervez felállítani.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »