Rendőrökre támadt az „eltérő kultúra” Mezőkövesden

Rendőrökre támadt az „eltérő kultúra” Mezőkövesden

Rendőrökre támadt az „eltérő kultúra” Mezőkövesden

A vádirat szerint két rendőr 2017 novemberének egyik estéjén érkezett meg a Mezőkövesd belvárosában lévő utcába, ahová egy nő zaklatása miatt riasztották őket. A helyszínen három nagyon részeg férfit (mint később kiderült, testvéreket) találtak, akiket megpróbáltak igazoltatni.

Hírdetés

A társaság azonban ellenállt, káromkodva a rendőrökre rontott. Egyikük megpróbálta megütni az egyik járőrt, aki kézzel kivédte az ütést, de ekkor a másik két rokon is ráugrott az egyenruhásra, és a földre akarták teperni. A sértett járőrtársa könnygázzal próbálta megfékezni a támadókat, akik azonban csak időlegesen hagytak fel az erőszakkal.

A konfliktus folytatódott, amikor az egyik támadó élettársa is megérkezett: a rendőrök éppen próbálták megbilincselni a férfit, de a megvadult nő is nekik támadt, ruhájuknál fogva rángatta a rendőröket, aztán a másik két testvér is újra lökdösődni kezdett; a bandát csak nagy nehezen sikerült megfékezni.

A többszörösen büntetett előéletű férfi vádlottakkal szemben az ügyészség börtönbüntetést, a női támadó esetében pedig felfüggesztett börtönt kért. A vádlottak mindegyike előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését.

(fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »