Rendőrökre lőtt egy ittas férfi Kárpátalján

November 22-én a kárpátaljai Rahói járásban található Vidráspatakon (Видричка) egy részeg felfegyverkezett szabálysértő letartóztatása során lőtt sebet szenvedett a rahói bűnügyi rendőrség 23 éves hadnagya, akit az intenzív osztályra szállítottak. Az elkövetőt letartóztatták, s tart a vizsgálat.

Tegnap este a Rahói rendőrség 102-es segélyhívó számára bejelentés érkezett arról, hogy Vidráspatakon fegyverrel járkál egy férfi.

A helyszínre érkezett rendőrök megállapították, hogy a szabálysértő egy 53 éves Szerzetes (Монах) becenéven ismert helyi lakosú férfi volt, akit korábban illegális fegyverviselésért vontak felelősségre. Az idén februárban a törvénysértőt egy külföldi márkájú fegyverrel tartóztatták le a rendőrök, amiért később három év próbaidőre ítélték el őt.

A rendőrök a gyanúsított házához érkeztek, de ő nem volt otthon. A férfit a falu egyik utcáján fedezték fel egy takaróval a kezében. Amikor a rendőrök odamentek hozzá, ő a takaró alól elővett egy Kalasnyikov márkájú géppisztolyt, s elkezdett lövöldözni – tudatja a Zakarpattya Online.

A lövöldözés során a rendőrök elkapták a szabálysértőt, kivették kezéből a fegyvert, majd megbilincselték őt. Az incidens következtében megsérült a bűnügyi rendőrség 23 éves hadnagya, akit kézsérüléssel a rahói kórházba szállították. Jelenleg Ungárra viszik a további műtétek elvégzése végett. A vizsgálat során kiderült, hogy a törvénysértő férfi vérében 2 ezrelék alkohol volt.

A nyomozók lefoglalták a 7,62 milliméter kaliberű Kalasnyikov géppisztolyt, valamint az egy tucat elhasznált lőszert is. A gyanúsított házában egy botot fedeztek fel, melyben egy 30 centiméter hosszú penge volt beépítve.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak, s tart a vizsgálat – jelentette a kárpátaljai rendőrség sajtóosztálya.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Rahói járás›Vidráspatak (Видричка)Címkék: lövöldözés, bűncselekményForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »