Rendőrnek adták ki magukat a romániaiak, így húztak le külföldi turistákat

A Teréz körúton fogtak el az igazi rendőrök két férfit, aki álrendőrnek adta ki magát, és azt hazudták, hogy kábítószert keresnek a külföldi turistáknál. Az 51 éves román állampolgár és társa először augusztus elején napközben Erzsébetvárosban szólítottak le egy török férfit, egy hamis rendőrigazolványt mutattak fel, majd elkérték a külföldi útlevelét és a pénztárcáját arra hivatkozva, hogy kábítószert keresnek. A turistától ekkor 500 eurót loptak el.

Három nap múlva késő este a Bajcsy-Zsilinszky úton két japán állampolgártól csaltak ki ezzel a módszerrel 50 ezer yent, majd újabb két nappal később este a Liszt Ferenc téren két német turistát vertek át szintén ezzel a módszerrel. Az álrendőrök a németektől is 500 eurót csaltak ki.

Hírdetés

Most vasárnap este a Teréz körúton egy szabadnapos rendőr viszont arra lett figyelmes, hogy két férfi külföldi turistákat állít meg, és rendőri intézkedést színlelve elkéri a járókelők okmányait, átnézi a tárcáikat, és pénzt vesz el tőlük.

A nyomozónő szolgálatba helyezte magát, és két közelben lévő egyenruhás járőr segítségével elfogta az egyik elkövetőt, míg társa elmenekült. Az egyelőre ismeretlen férfit a rendőrség továbbra is keresi.

A romániai férfit előállították a BRFK VI. kerületi rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki ötrendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »