Rendőrkézen a fenyegető

Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk, erőteljesen fokozhatjuk a rendőrség intézkedési intenzitását, ha a Tett és Védelem Alapítvány székhelyét keressük, vagy mondjuk földvédelmi tüntetésen veszünk részt

Mi a helyzet azonban olyankor, amikor nem egy zsidó szervezet érzi fenyegetve magát, vagy nem egy politikust köpnek le? Mennyire gyorsan és hatékonyan intézkedik a rendőrség ilyenkor? A mai, személyes tapasztalatom alapján kijelenthetem, hogy sem gyorsan, sem hatékonyan.
Ahogyan arról néhány hete több hírportál is beszámolt, az MVSZ elnökét, Patrubány Miklóst több alkalommal is életveszélyesen megfenyegette egy férfi. Az eset több hónappal ezelőtt kezdődött és a rendőrség – annak ellenére, hogy tudják az illető nevét, lakcímét, rendelkeznek róla fényképpel – nem tudta elfogni ezt az illetőt. A legutolsó, Magyarok Háza környéki felbukkanása után azt az információt kaptuk, hogy körözést adtak ki az illető ellen, de mind a mai napig nem került rendőrkézre.
A mai napon rendőrkézre adtam, de ez még nem a történet vége.

Az esemény rövid leírása a következő: a mai, földvédelmi demonstráción én is részt vettem és ugyan nem erről akartam írni, de meg kell jegyeznem, szégyenletesen kevesen voltunk. Jó lesz mihamarabb ébresztőt fújni, mert szó szerint most rántják ki a lábunk alól a talajt!
A rendezvény ezúttal nyugodt hangulatban zajlott, egyetlen hazaáruló sem keresztezte egyetlen köpés útját sem.
Egyszer csak észrevettem azt a személyt, aki az MVSZ elnökét hónapok óta fenyegeti. Gyorsan szóltam néhány jelenlévő pártolónknak, valamint más ismerősnek, hogy tartsák szemmel, majd a közelben álldogáló készenléti rendőrökhöz siettem. Igyekeztem gyorsan felvázolni a helyzetet és kértem, hogy intézkedjenek. Megmutattam az illetőt, majd, mivel láttam, hogy múlik az idő és nem tudtam eldönteni, hogy az intézkedési parancsra várnak, vagy egyszerűen tanácstalanok, felhívtam az V. ker.-i kapitányság ügyeletét is, ahol (elméletileg) az egész ügyről tudnak. Nagy nehezen sikerült megértetnem, hogy mit szeretnék, mire az ügyeletes közölte, hogy kérjem meg a helyszínen lévő kollégáit, hogy intézkedjenek, igazoltassák az illetőt. Nagy nehezen beindult a gépezet, elindultunk az illető felé egy civil ruhás rendőrrel, a fenyegető időközben elkezdte saját műsorát, egyre hangosabban kiabálva, megfenyegetve a jelenlévőket, akik csak a fejüket kapkodták csodálkozva, mert fogalmuk sem volt, ki ez és mit akar. A férfi pedig egyre csak hangoskodott és olyanokat is mondott, hogy „kiirtom az összes zsidót”.  Se időm, se kedvem nem volt felvilágosítani, hogy ez a Kossuth tér, nem a Dohány utca és nem is a Falk Miksa, már jött is néhány egyenruhás és szépen kitessékelték a tömegből. A tér szélén aztán szinte őrjöngeni kezdett, kijelentette, hogy ő földönkívüli és megfenyegette a civil ruhás rendőrt is, hogy megöli. Ezután végre még távolabbra vezették és mivel lassan sötétedni kezdett, nem láttam, mi történik vele. Néhány perc múlva érdeklődtem, hogy előállították-e, mire közölték, hogy nincs körözés ellene, így az igazoltatása után elengedték.

Hírdetés

Néhány kérdés akaratlanul is felvetődött bennem:
– miért mondta legutolsó fenyegetés alkalmával a Magyarok Házánál intézkedő rendőr, hogy körözést adtak ki a férfi ellen?
– ha nem adtak ki, mi volt ennek az oka?
– vajon most is indul-e hivatalból eljárás garázdaság miatt?
(hiszen másokat megfélemlített, a cselekedetével riadalmat keltett az illető)
– vajon megköveti-e a köztársasági elnök a jelenlévőket az atrocitás miatt?
– vajon miért engedték el az illetőt, hiszen egy civil ruhás rendőrt is életveszélyesen megfenyegetett?
(tudta, hogy az illető rendőr, mivel az közölte vele és felmutatta az igazolványát is)

Ezenkívül számtalan kérdőjel van még ebben az ügyben, de ennek ellenére elfogadhatjuk ezt az „intézkedést” így is, hiszen itt magyar emberekről és magyar életekről volt szó eddig. Az azonban remélem szemet szúr az illetékeseknek, hogy a férfi kijelentette: „kiirtom az összes zsidót!” Ez már önmagában megbocsáthatatlan, semmilyen miniszter pofán köpésével nem összehasonlítható és ha hozzáveszem, hogy ráadásul holokauszt emlékév van…
Mi van, ha komolyan gondolja? Szóval, tessék kérem gyorsan intézkedni!

Ináncsi József
MNG orsz. vez.


Forrás:gardamozgalom.org
Tovább a cikkre »