Rendőri intézkedést kért az Új Nemzedék Központ ellen az Együtt

Kihívta a rendőrséget az Együtt csütörtökön reggel az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. budapesti épületéhez, miután előző nap az Állami Számvevőszék azt közölte, a cég nem bocsátotta rendelkezésére a számvevőszéki ellenőrzéshez szükséges dokumentumokat, így a vizsgálatot nem lehetett végrehajtani. A rendőrök kiérkeztek, de nem mentek be az épületbe.

Juhász Péter – Fotó: Facebook

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke a központ Bajza utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján a kettős mérce megszüntetését követelve arról beszélt, hogy ha a norvég alap ügyében az Ökotárs Alapítvány dokumentumait a készenléti rendőrség “karhatalmi kommandósai” foglalták le, akkor a “fidelitasos lopást” is leplezze le a magyar állam, és a rendőrség azonnal foglalja le a dokumentumokat.

“A magyar állam a fidelitasos tolvajokkal szemben, ha adófizetői pénzt loptak, járjon el még sokkal keményebben, mint az ártatlan civilekkel szemben!” – szólított fel.

A helyszínre több egyenruhás és civil ruhás rendőr is érkezett, akiktől Juhász Péter, az Együtt alelnöke azt kérte, hogy foglalják le a központ dokumentumait, és azokat szállítsák át az Állami Számvevőszékhez.

Juhász Péter a rendőrökkel történt egyeztetés után újságíróknak azt mondta: a rendőrség jelentést készít az eseményekről, és ennek alapján dönti el a parancsnok, hogy milyen intézkedést tesz. Közölte azt is, hogy ha szükséges, akkor az Együtt feljelentést tesz az ügyben. Ezt követően az ellenzéki párt politikusai és aktivistái távoztak a helyszínről.

Az Új Nemzedék Központ csütörtökön az MTI-vel azt közölte, nem tagadta meg az adatszolgáltatást: több mint 3500 oldalnyi dokumentumot és mintegy 1,5 gigabájtnyi adatot bocsátottak az Állami Számvevőszék rendelkezésére, a beadandó iratok egy része azonban károsodott, és emiatt a leadási határidő meghosszabbítását kérték.

MTI

The post Rendőri intézkedést kért az Új Nemzedék Központ ellen az Együtt appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »