Rendőri forgalomirányítást kérnek az „izsai kereszteződéshez“

Rendőri forgalomirányítást kérnek az „izsai kereszteződéshez“

Izsa község hivatalos levélben kérte a járási rendőrkapitányságot, hogy különösen a munka- és tanítási napokon tapasztalható reggeli csúcsforgalom idején biztosítsák a rendőri forgalomiránytást a hírhedt kereszteződésben.

Az ún. izsai letérő a 63-as és 64-es elsőrendű főútak kereszteződésénél található, s egyike a Komárom környékét hosszú ideje nyomasztó közlekedési gondoknak. Mind a reggeli, mind a délutáni csúcsforgalom idején hosszú sorokban ragadhatnak be itt főleg a Párkány irányából érkező sofőrök, emellett a helyszínen rendszeresek a közlekedési balesetek is.

Hírdetés

Izsa nevében Domin István polgármester fordult a rendőrséghez azzal késsel, hogy rendőrök felügyeljék a kereszteződést akkor, amikor ez szükséges, különösen a reggel hét és nyolc óra közti csúcsforgalom idején. Az önkormányzat vezetője személyes közösségi oldalán ezzel kapcsolatben kifejtette, az ügyben polgármesterként eddig már három alkalommal az illetékes minisztérium, kétszer a rendőrség és egy ízben pedig a megye illetékeseinek kérte segítségét. Mostani levelében emlékeztetett, 2019 őszén a rendőrség már egyszer biztosította a rendszeres forgalomirányítást. Azóta azonban egyebek mellett megnőtt a teherforgalom mértéke, s nemrég halálos közúti szerencsétlenségre is sor került. Az útszakaszt napi szinten használó helyi lakosok és sofőrök is jelezték az önkormányzatnál, hogy a helyzet tarthatatlan.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »