Rendőrháború: Lipšic szerint hamarosan őt is letartóztathatják

Rendőrháború: Lipšic szerint hamarosan őt is letartóztathatják

Daniel Lipšic speciális ügyész nem zárja ki, hogy őt is letartóztatják majd. Erről a Rádio Expres műsorában beszélt. Mindt mondta, családját is felkészítette már erre a lehetséges forgatókönyvre.

“Jöjjenek nyugodtan. Nagyon nyugodtan alszom, és nyugodtan is fogok aludni. Nem zárom ki, hogy ezzel megállítják a legmagasabb helyekre vezető nyomozásokat. Ilyen alternatívával is számolok. A családomat már értesítettem a helyzetről”

válaszolta Lipšic a műsorvezető kérdésére a stúdióban.

A NAKA nyomozóinak hétfői letartóztatásával kapcsolatban kijelentette, hogy a rendőrség és az ügyészség nem hagyja magát megfélemlíteni.

“Ha valaki azt hiszi, hogy mesterkélt büntetőeljárásokkal engem vagy másokat börtönbe zárat, és az egész véget ér, akkor nagyot téved”

fogalmazott.

Hírdetés

A speciális ügyész szerint a jelenlegi helyzet a rendőrségen azért alakult ki, mert a nagy horderejű nyomozások igen magasra, rendkívül befolyásos személyekhez vezettek, és iszonyatosan nagy a túlerő, amelynek gyakorlatilag korlátlan erőforrások, eszközök állnak rendelkezésekre, és nem szabályok szerint játszik.

Lipšic szerint, amit az elmúlt napokban láttunk, azt a Szlovák Titkosszolgálatok szervezte meg, így a jelenlegi erőmegoszlás igencsak egyenlőtlen. Hozzátette, hogy jelenleg arra megy ki a játék, hogy lesz tisztulási folyamat, amely eltávolítja a korrupció útján államot befolyásoló erőket, vagy nem lesz.

“A NAKA által vezetett nyomozások már igen magasra vezettek, a pánik és félelem miatt természetes hogy ellenlépések történtek”

fogalmazott.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »