Rendőr lenne, de átvezénylik

Rendőr lenne, de átvezénylik

Három körzeti megbízott teljesít szolgálatot Lébényben, de a létszámhiány miatt sokszor máshová vezénylik őket – hangzott el a kisváros testületi ülésén. Az emberhiányban a covidnak is szerepe van, de az alezredes szerint a kezdő rendőri fizetés sem túl vonzó. Lébényben átépítik a Fő út-Dózsa György utca kereszteződését.

„Lébényben a közbiztonság nem romlott, a vagyon elleni bűncselekmények száma nagy mértékben csökkent” – testületi ülésen számoltak be a rendőrségi munkáról nemrégiben a kisváros képviselőinek. A fő gondot a közlekedésbiztonságban látta a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság képviseletében Horváth Attila alezredes, aki szerint a Fő út-Dózsa György utca kereszteződése okozza a legtöbb problémát – a kereszteződés átépítésre szorul. 

A 30-as sebességkorlátozást sokan nem tartják be a kisvárosban, s a „Megállni tilos” táblát sem veszik figyelembe. 

Hírdetés

Ami pedig a rendőri jelenlétet illeti: állandó létszámhiánnyal küzdenek, „a mosonmagyaróvári rendőrkapitányságon a rendészeti vonalon jelenleg 17 fő hiányzik” – mondta a testületi ülésen. Lébényben három körzeti megbízott teljesít szolgálatot, azonban a létszámhiány miatt sajnos sokszor máshol kell szolgálatot teljesíteniük. 

A lébényi testület erre úgy reagált: a legfontosabb az állandó rendőri jelenlét lenne, ehhez a körzeti megbízottaknak viszont mindig Lébényben kellene lenniük. Bán József, a Szigetköz Rendőrörs vezetője szerint erre törekszenek, Horváth Attila pedig úgy látja, hogy ennek hiányát a koronavírus járvány is nagyban befolyásolja. Császár Béla képviselő azt kérdezte, mit tervez a rendőrség a létszámhiány csökkentésére? Az alezredes szerint életpálya-modell és jobbnál jobb képzések elérhetőek, „de sajnos a kezdő fizetés nem túl vonzó.” 

A témáról nemrégiben itt írtunk.

Visszatérve a lébényi testületi ülésre: az említett kereszteződés átépítése kapcsán Kovács Gábor polgármester jelezte, hogy folyamatban van az átépítésének terveztetése. Nátz Miklós képviselő szerint olyan kamerák telepítésére lenne szükség, amellyel jól beazonosíthatóak a közlekedési szabálysértések. Az alezredes szerint az új sebességmérő műszerük alkalmas erre. Dr. Tóth Tünde jegyző azt kérte, hogy a hivatal és a pékség közötti szakaszon mérjenek, mert ott sok a gyorshajtó. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »