Rendkívüli ülést hívott össze a G7-ek egészségügyi minisztereinek Nagy-Britannia

Nagy-Britannia hétfőre összehívta a világ hét legfejlettebb iparú országát, valamint az Európai Uniót tömörítő G7 csoport egészségügyi minisztereinek rendkívüli ülését a koronavírus omikron nevű új variánsának terjedése miatt – közölte vasárnap este a brit egészségügyi minisztérium. Jelenleg Nagy-Britannia látja el a soros elnökséget a G7 csoportban, amelynek rajta kívül Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Államok, Kanada, valamint az Európai Unió is tagja.

A Dél-afrikai Köztársaság által először november 24-én jelentett, omikron nevet kapott új SARS-CoV-2-variánst a WHO aggasztónak ítélte, mondván, gyorsabb mértékben terjedhet más változatokhoz képest, és az újrafertőződés fokozott kockázata is fennáll az új típusú koronavírus eddig ismert variánsaihoz képest. Számos – elsősorban európai – ország függesztette fel a dél-afrikai országokból érkező légi járatokat.

Hírdetés

A vírusvariánst időközben több európai országban is kimutatták. A francia egészségügyi minisztérium vasárnap este közölte, hogy feltehetően nyolc ilyen esetet sikerült azonosítaniuk. A fertőzöttek dél-afrikai államokból érkeztek Franciaországba. Annak megerősítésére azonban, hogy valóban az omikron variánsról van szó, még több napot várni kell.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »