Rendkívüli közgyűléssel bírnák válaszadásra Botkát

Rendkívüli közgyűléssel bírnák válaszadásra Botkát

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a KDNP szegedi frakciója, miután a városvezetés egy héttel elhalasztotta azt a közgyűlést, amelyen a kötelező betelepítési kvótáról és Martin Schulz Szegedet is érintő nyilatkozatáról kérdezhették volna Botka Lászlót.

Az Európai Parlament elnöke ugyanis korábban úgy nyilatkozott a városról, hogy oda bármilyen menekültet el lehet küldeni. A szegedi KDNP frakcióvezetője szerint azért halaszthatták el a közgyűlést, mert a város szocialista polgármestere nem akar nyíltan állást foglalni abban a kérdésben, hogy a szegediek akarata ellenére letelepítene-e a városba bevándorlókat.

„A szervezeti és működési szabályzat, az a polgármester jogkörébe utalja a rendkívüli közgyűlés összehívását, tehát megteheti azt, hogy noha kezdeményeztük és formailag rendben van az előterjesztésünk, kvázi jogsértő módon nem hívja össze ezt a rendkívüli közgyűlést. De sajnos az is egy válasz lesz a mi felvetésünkre, méghozzá az a válasz, hogy ő nem kíván nyíltan állást foglalni a bevándorlásügyben, mert valamilyen takargatnivalója van a tekintetben, hogy mik a céljai a várossal és mik a céljai az esetlegesen idetelepítendő migránsokkal” – közölte Haág Zalán KDNP-s politikus.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »