Rendkívüli igazgatósági ülést tartott a BKK a Lánchíd ügyében

Rendkívüli igazgatósági ülést tartott a BKK a Lánchíd ügyében

A testület döntött a Közbeszerzési Hatóság hiánypótlásával kapcsolatban.

A Lánchíd felújításának közbeszerzési eljárása kapcsán a Budapesti Közlekedési Központ igazgatósága kedden eleget tett a Közbeszerzési Hatóság követelményeinek. A kivitelezési munkálatokra kiírt feltételes közbeszerzési eljáráson

azok a cégek indulhatnak, amelyek az elmúlt nyolc évben részt vettek hídépítésben.

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK eredetileg azt szerette volna, hogy ez az időszak 10 év legyen, több cég indulhasson, és nagyobb legyen a verseny – közölte a BKK.

Hírdetés

Az augusztus 4-i igazgatósági döntés lehetővé teszi, hogy a felújítás az eredeti terveknek megfelelően 2021 tavaszán elkezdődjön – írta közleményében a cég.

Reagált az ügyben a Fővárosi Önkormányzat is, amely szerint a referenciaidőszak rövidítésével a Közbeszerzési Hatóság versenykorlátozó döntést hozott, amely alkalmas lehet arra, hogy szűkítse a közbeszerzésen indulók körét, ezzel akár veszélybe sodorhatja a verseny tisztaságát.

A BKK igazgatósága 11 napja, július 24-én hagyta jóvá a kivitelezési munkálatokra kiírt feltételes közbeszerzési eljárás elindítását, noha azt egy héttel korábbra ígérte a BKK igazgatóságának elnöke, Draskovics Tibor

2020 januárjában a Lánchíd és a Váralagút rekonstrukciójára és a kapcsolódó beruházásokra kiírt közbeszerzési eljárást mindkét részfeladat esetében érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánították, a rendelkezésre álló anyagi fedezet összege ugyanis nem elegendő arra, hogy akár a legkedvezőbb ajánlatot tevő céggel szerződést köthessenek. A rendelkezésre álló teljes beruházási összeg bruttó 23,36 milliárd forint, ez önmagában még a Széchenyi Lánchíd rekonstrukciójára sem elegendő – közölték akkor.

Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »