Rendkívüli helyzet lépett érvénybe a Nagyrőcei járásban

Rendkívüli helyzet lépett érvénybe a Nagyrőcei járásban

Hétfőn, 13:00 órától rendkívüli helyzet lépett érvénybe a Nagyrőcei járásban.

Ezt azok után jelentette be a válságstáb, hogy vasárnap (június 28.) este a járás több helyén is özönvízszerű esőzések voltak, melyek következtében a másodrendű főutakon és összekötő utakon nagy károk keletkeztek.

Hírdetés

Peter Balogh, a Nagyrőcei Járási Hivatal vezetője a TASR-nek elmondta, hogy a vihar a legnagyobb károkat a Murány és Előhegy közötti másodrendű főúton okozta. „Az utat teljesen lezárták. Azok az emberek, akik Előhegyen dolgoznak vagy ott laknak, a Murányi-fennsíkon keresztül vezető úton tudnak közlekedni. A mentőszolgálat egységei szintén ezt az utat használhatják” – közölte. A sérült útszakasz felújítása több hónapig is eltarthat. „A körülbelül fél kilométeres útszakaszt újra kell építeni” – tette hozzá.

Kakasalja község egyik összekötő útja is megsérült. Az egyik sáv azonban járható. De mivel az út mellet folyik a Zdichava-patak, a helyzet megváltozhat. „Ennek az útnak a felújítása több hetet vehet igénybe” – tette hozzá a hivatalvezető.

A keletkezett károkat egyelőre nem számolták ki, de előreláthatólag nagy összegekről lesz szó. Már a vihar után dolgozni kezdett a pataknál egy markológép, amely a patak medrét tisztítja és igazgatja.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »