Rendkívüli ellenőrzést rendeltek el az amerikai gép balesete miatt

Rendkívüli ellenőrzést rendeltek el az amerikai gép balesete miatt

Kedden robbant fel a Southwest Airlines amerikai légitársaság egyik Boeing 737-esének a hajtóműve 10 ezer méter magasban. Emiatt kitört egy ablak, a légnyomáskülönbség pedig majdnem kiszippantott a gépből egy utast. Bár sikerült visszahúzni a fedélzetre, később belehalt sérüléseibe.

Egy felrobbant hajtóművet vizsgálnak a szakemberek Philadelphiában. A Southwest Airlines Boeing 737-esét kedden érte baleset: 10 ezer méter magasban az egyik hajtóműlapát, valószínűleg anyagfáradás miatt letört, és gyakorlatilag szétrobbantotta a hajtóművet. Emiatt kitört egy ablak, a légnyomáskülönbség pedig félig kiszippantott egy utast az ablakon. A nőt visszahúzták, de leszállás után meghalt. A New Yorkból Dallasbatartó repülő ezért kényszerleszállást hajtott végre Philadelphiában. A baleset miatt az amerikai és az európai légiközlekedési hatóság is rendkívüli ellenőrzést rendelt el.

Hírdetés

– Nagyon aggaszt minket ez az eset. Ilyen meghibásodásoknak nem szabadna megtörténniük. Ha arra a következtetésre jutunk majd, hogy ez egy mélyebb probléma, akkor azonnali biztonsági ajánlásokat fogunk kiadni. Előbb azonban össze kell gyűjtenünk minden információt az esettel kapcsolatban – mondta Robert Sumwalt, az Amerikai Közlekedésbiztonsági Tanács elnöke.

Az ellenőrzés 680 olyan hajtóművet érint, mint amilyennel a balesetet szenvedett Boeing 737-est felszerelték. A gépek fele amerikai üzemeltetésű, ezeket 20 napon belül átvizsgálják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »