Rendkívüli ellenőrzésnek vetné alá Trump a Franciaországból és Németországból érkezőket

Rendkívüli ellenőrzésnek vetné alá Trump a Franciaországból és Németországból érkezőket

Rendkívüli ellenőrzésnek vetné alá Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt a terror által fenyegetett országokból, köztük Franciaországból és Németországból érkező állampolgárokat, hogy ezzel is csökkentsék egy amerikai földön elkövetett terrortámadás lehetőségét – írta vasárnap az AP amerikai hírügynökség.

Az NBC amerikai tévécsatornán vasárnap műsorra tűzött interjúban Chuck Todd riporter megkérdezte Trumpot: előfordulhat-e, hogy javaslata értelmében mindössze keveseket engednének be a tengerentúlról.

“Lehet, hogy addig is eljutunk” – válaszolta a politikus, hozzátéve: “okosnak, ébernek és erősnek kell lennünk”.

Megtiltaná a muszlimoknak a beutazást

A republikánus elnökjelölt hónapok óta hangoztatja, hogy meg kellene tiltani a külföldről érkező muszlimoknak a beutazást az Egyesült Államokba, és sűrűn bírálja Barack Obama amerikai elnök kormányát a szíriai "menekültek" befogadása miatt.

A republikánus nemzeti konvencióban csütörtök éjjel elmondott beszédében Trump további pontosítás nélkül sürgette Washingtont, hogy azonnal tegye beutazási tiltólistára “a terrorizmus által kompromittált” nemzeteket a megfelelő ellenőrzési és értékelési rendszerek életbe léptetéséig.

Az NBC Meet the Press című műsorának vendégeként Donald Trump rámutatott néhány specifikus problémára Németországban és Franciaországban.

"Saját hibájukból történt"

Amikor a házigazda, Todd rákérdezett arra, hogy Franciaországra is vonatkoznának-e az általa életbe léptetni kívánt korlátozások, hiszen ez az állam is “kompromittálódott a terrorizmus által”, Trump a következőt válaszolta: “Teljesen igaz. Saját hibájukból történt. Azért, mert beengedték az embereket a területükre.”

Ezután a politikus újra a rendkívüli nemzetbiztonsági értékelési mechanizmusok szükségességét hangoztatta.

“Keménynek kell lennünk, kemény előírásokat kell megszabnunk” – tette hozzá.

“Ha valaki nem tudja bizonyítani azt, amit tudnia kellene bizonyítani, akkor nem teszi be a lábát ebbe az országba” – mondta.

(MTI nyomán)

Trump elfogadta a jelöltséget – a hitről nem ejtett szót, "cserébe" meghívott egy homokos nagyvállalkozót

Vastapssal, üdvrivalgással ünnepelték Trumpot a cionista zsidók – kemény fellépést ígért Irán és a palesztinok ellen

Trump: Hogyan is lehetnék Izrael-ellenes, amikor a vejem zsidó, és a két unokámat is zsidóként nevelik?


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »