Rendkívüli állapot Louisianaban

Rendkívüli állapot Louisianaban

Az áradások miatt rendkívüli állapotot hirdetett Louisiana kormányzója, az ítéletidő halálos áldozatokat is követelt már. A villamos hálózat helyreállítása csak akkor kezdődhet meg, ha alábbhagyott az eső.

Louisianában több, mint 100 főutat lezártak, a kidőlt fák és póznák miatt ezrek maradtak áram nélkül. Amíg az esőzés tart, a villamos hálózatot javítani sem lehet. Az állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett, amely0 szeptemberig marad érvényben. A meteorológiai hivatal szerint még legalább 2 napig tart az ítéletidő. Mississippi és Alabama államban is áradások kezdődhetnek.

„Rekord vízmagasságra kell számítanunk a folyókon a következő napokban és nem tudjuk, hogy a víz mekkora területet önt majd el. Korábban nem volt példa ilyen gyors és nagy kiterjedésű áradásra. Az biztos, hogy a kiürítésre ítélt területekről minden lakót ki kell költöztetni – mondja a louisianai kormányzó” – közölte a louisianai kormányzó, John Bel Edwards.

Louisianában 2011-ben volt hasonló áradás, 2005-ben pedig itt pusztított a Katrina hurrikán, aminek 2 ezer áldozata volt és 1 millió ember vesztette el az otthonát: az volt az elmúlt évtizedek legnagyobb természeti katasztrófája Amerikában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »