Rendíthetetlen Trump bevándorláspolitikája – gonosz idegenek, nem

Az amerikai–mexikói határ újabb falszakasszal való megerősítésével és tömeges kitoloncolással fenyegette meg az illegálisan az Egyesült Államokba lépő, illetve már ott-tartózkodó bevándorlókat Donald Trump, a Republikánus Párt elnökjelöltje

Magyar Menedék - Tepe

Az illegális bevándorlás megfékezése érdekében tervezett konkrét intézkedéseinek egész sorát tárta az amerikaiak elé Donald Trump az arizonai Phoenixben helyi idő szerint szerda este elmondott beszédében. A republikánusok elnökjelöltje világossá tette: ha megválasztják, akkor az első intézkedése az amerikai–mexikói határra ígért újabb falszakasz megépítése lesz, és ennek költségeit Mexikóval fizetteti ki. A szerdán váratlanul Mexikóba utazó üzletember bár dicsérettel illette „Mexikó nagyszerű népét és vezetőit”, de kijelentette, hogy az elismeréstől függetlenül „száz százalékig ők (Mexikó) állják majd a fal költségeit”.

„Még nem tudnak róla, de ki fogják fizetni a falat. Már az első napon megkezdjük egy áthatolhatatlan, magas, erőteljes, csodaszép déli határfal megépítését” – mondta. Hozzátette, hogy a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák majd, föld alatti és feletti érzékelőket telepítenek, őrtornyokat építenek annak érdekében, hogy távol tartsák a bűnözők kartelljeit. Ebben – mondta – összefog majd Mexikóval.

Beszéde hangneméből egyértelművé vált, Trump a korábbi feltételezésekkel ellentétben nem enyhített a bevándorlással kapcsolatos szigorú tervein. Kijelentette, hogy az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodók számára nem lesz amnesztia, szó sem lehet helyzetük legalizálásáról, nem vállalhatnak munkát, és megvonják tőlük az eddig megadott juttatásokat is. „Megtörjük az amnesztiák és az illegális bevándorlás ördögi körét, azt üzenjük majd a világnak, hogy nem kaphatnak legális státust, állampolgárságot azok, akik illegálisan jöttek be az országba” – hangsúlyozta.

Trump megígérte, hogy mindennek érdekében elnökként megháromszorozza a bevándorlási hivatal munkatársainak létszámát, a határok mentén a már ott dolgozó húszezer rendőr mellé pedig további ötezret vesznek fel, megreformálják a vízumrendszert, és ezen belül megszigorítják a vízumok időtartamának betartatását.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »