Rendhagyó XVI. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság

Rendhagyó XVI. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság

A Kárpátia Sport Polgári Társulás a pandémia miatt idén az előző években megszokottól szerényebb módon szervezte meg a XVI. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot – Wichmann Tamás emlékversenyt – tájékoztatta a Ma7-et Pallag György mérnök, a társulás elnöke.

Elmondta, hogy a hazai magyar alapiskolák és tanulóik körében egyre népszerűbb rendezvényüket összevonták az október 18-22. között Szentpéteren megtartott 18. Kossányi-napok részét képező Kossányi Kupa asztalitenisz torna XIII. évfolyamával. A főszervező hangsúlyozta: Bukovszky János, a Kossányi József Alapiskola és Óvoda igazgatója ezúttal is nagyszerű feltételeket biztosított a viadal lebonyolításához.

A Covid-19 világjárvány előtt hagyományossá vált ünnepség, amelyen minden évben magyarországi élsportolók is a tiszteletüket tették, ez évben a sakkversennyel együtt elmaradt, mert több oktatási intézmény az esetleges fertőzésveszély miatt lemondta a részvételét. Hozzátette: annak elmúltával a diákbajnokság kapcsán is minden visszatér majd a rendes kerékvágásba. Míg a jubileumi XV. megmérettetésre 2019-ben a Aranycsapat Emlékév és a Czibor Zoltán Emlékév jegyében került sor, az idei rendhagyó folytatást az Esterházy János-emlékév tiszteletére valósították meg.

A lányok közül Klukon Sára, az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola diákja szerezte meg a győzelmet, a fiúk mezőnyében pedig a házigazda intézmény ügyes tanulója, Petrik Krisztofer állhatott a dobogó legfelső fokára. A versenyt a Nyitra Megyei Önkormányzat szponzorálta.

Lássuk a döntő végeredményét!

Lányok kategóriája:

1. Klukon Sára – ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola

Hírdetés

2. Hajabács Réka – szentpéteri Kossányi József Alapiskola és Óvoda

3. Bukovszky Borbála – szentpéteri Kossányi József Alapiskola és Óvoda

4. Petrás Bernadett – ógyallai Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda.

Fiúk kategóriája:

1. Petrik Krisztofer – szentpéteri Kossányi József Alapiskola és Óvoda

2. Csalava Levente – szentpéteri Kossányi József Alapiskola és Óvoda

3. Illés Gábor – ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola

4. Sárközi Rudolf – szentpéteri Kossányi József Alapiskola és Óvoda, Szentpéter.

Valamennyi díjazottnak az olvasóink nevében is gratulálunk, és további sikeres folytatást kívánunk!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »