Rendhagyó tanórákon ismerkednek a gyermekjogokkal

Rendhagyó tanórákon ismerkednek a gyermekjogokkal

Már több mint 10 ezer kisiskolással ismertette meg a harmadik világbeli életet és a gyermekjogokat az egyik hazai mobilszolgáltató és az UNICEF közös programja. A jövőben még többen vehetnek részt rendhagyó tanórákon, mivel a szolgáltató és a segélyszervezet újabb egyéves megállapodást írt alá.

Rendhagyó tanórán vettek részt a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium hatodikosai. Az UNICEF
magyarországi nagykövetei és az egyik hazai mobilszolgáltató összefogásával a harmadik világban élő nélkülöző családok életébe tekinthettek bele a kisiskolások.

„Az ébresztő óra projekt nagyon fontos, mert egyfajta hiányt hivatott betölteni, a gyermekjogok megismertetésében a gyerekekkel, illetve felhívja az UNICEF munkájára a figyelmet, elmagyarázza a gyerekeknek, hogy mi az UNICEF, mivel foglalkozik, hogy más országokban a gyerekeknek milyen jogi helyzetük van, milyen helyzetük van, élelem, iskola, oltás, egészségügy, amik az UNICEF fő feladatai, illetve a gyermekjogokra, ha már beszéltem róla, játékos formában mutatja be, hogy a gyermekek egyáltalán tudjanak róla, hogy vannak jogaik” – mondta Szabó Kimmel Tamás színész, az UNICEF magyarországi nagykövete

A segélyszervezet és a mobilszolgáltató már két éve oktatja közösen a gyerekeket. Ez idő alatt már több mint 10 ezren vettek részt a különórákon.

„Nagyon sok gyerekhez jutnak el, és egy komoly témát megpróbálnak a gyerekek nyelvén a lehető legegyszerűbb módon bemutatni számukra. Az ébresztőórának az is a feladata, ugye, mint ismeretes, az UNICEF a gyerekjogoknak a képviselője a világ 194 országában, és mi azért küldünk minden nap, hogy ezeket a jogokat minden körülmények között a felnőttek érvényesítsék és a gyerekek is maguk között érvényesítsék” – közölte Danks Emese, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

A jövőben többekhez jut el a harmadik világbeli élet, hiszen újabb egyéves megállapodást kötött a mobilszolgáltató és az UNICEF. „2013 óta dolgozunk együtt az UNICEF-fel, gyermekjogi programot indítottunk, ahol a gyermekek iskolai foglalkozáson ismerhetik meg a gyerekjogokat, meddig terjed a saját joguk, hol kezdődik a másiké, és azt gondoljuk, hogy ez a társas viselkedésben, az osztályteremben jobb viselkedést teremthet. Elkerülhetőek a digitális zaklatásos esetek, ezért is támogattuk az UNICEF-et ebben a programban” – mutatott rá Egyed Gábor, a Telenor vállalati kommunikációs szakértője.

A nyári szünet alatt a diákok az interneten érhetik majd el az oktató videókat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »