Rendbe kell rakni Milák Kristóf testét – hosszabb kihagyás jön

Rendbe kell rakni Milák Kristóf testét – hosszabb kihagyás jön

Komoly műtét előtt áll az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszó, hogy javulhasson a tüdőkapacitása.

A TheVR nevű csatorna vendégeként tárulkozott fel állapotával kapcsolatban Milák Kristóf. A beszélgetés Blikkben megjelent összefoglalója szerint úgy érzi, bőven volt benne még tartalék, amikor Michael Phelps korszakos világcsúcsát megdöntötte 200 m pillangón 2019-ben, ezért nem elégedett, mindennek oka pedig egy asztmás betegség, amelynek kihatását műtéti úton meg lehetne szüntetni.

„Nehezebben veszem a levegőt, a tüdőm nem működik megfelelően, a vitálkapacitásom mindössze 60-70 százalék. Ez így volt a világcsúcs megdöntésekor is. Az átlagemberek rendelkeznek száz százalékkal, az élsportolóknál ez az érték akár 130 százalék is lehet, így érezhető, hogy nagy a különbség, jelentős a hátrányom” – fogalmazott.

Hírdetés

A műtéti nyomok olyannyira eltűnhetnek a 2024-es párizsi olimpiáig, hogy akkor és ott, 24 évesen még tovább javíthatja azt az időt, amelyre csak ő képes a jelenlegi mezőnyből (1:50,73).

A már „rég elfeledett” betegséget egyébként tavalyi első koronavírus-fertőződése hozta a felszínre, a második alkalommal – néhány hete – tünetmentesen vészelte át a betegséget.

„A felső és alsó légutak, valamint a hörgők is érintettek. Rendszeresen gyógyszert szedek, de ez nem szüneti meg a bajt, csak csökkenti a tüneteket” – ecsetelte Milák Kristóf, aki esetében a műtét már évek óta a levegőben lóg, de most már nem lehet tovább várni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »