Rendbe hozzák a római katolikus templom homlokzatát Beregszászban

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere megbeszélést folytatott Majnek Antallal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye megyéspüspökével.

A megye és a város kiemelkedő középkori emléke a római katolikus plébániatemplom, amely a Vérke jobb partján áll, jelenlegi titulusa a Szent Kereszt Felmagasztalása. A templom jelenleg országos jelentőségű műemlék. Pusztították tatárok, lengyel hadak, került protestáns kézre, kurucok gyújtották rá a belé meneküld labancokra, de az itt élő katolikus hívek és a támogatók segítségével minden időben sikerült helyreállítani a templomot.

Beregszász polgármestere a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye megyéspüspökével folytatott megbeszélés során átadta a városi VB azon határozatát, amellyel a testület hozzájárul a római katolikus templom, a város egyik legrégebbi épülete homlokzatának rendbe hozásához – olvasható a polgármester közösségi oldalán.

Csatolt_cikkek: Olvasta már:Folyamatosan szépítík Beregszászt és környékétA hulladék-feldolgozó üzem sorsáról tágyaltak BeregszászbanAz elkerülő út megépítéséről tárgyaltak BeregszászbanRovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: belföld, megbeszélés, javítás, beregszászi római katolikus templom, Babják Zoltán, Beregszász, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »