Renátóék angyali kisfiúk a lelkük mélyén: plüssmackóval aludtak a rablótámadás után

Renátóék angyali kisfiúk a lelkük mélyén: plüssmackóval aludtak a rablótámadás után

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat Sz. János 23 éves erdőkertesi és D. Renátó 21 éves budapesti lakos ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A két cigány 2017. január 17-én gépkocsival közlekedett a Budapest VII., Dob utcában, majd amikor odaértek egy francia diákokból álló ötfős társasághoz, megálltak, és leszólították őket. Sz. János és társa kiszállt az autóból, és angolul közölte velük, hogy ők rendőrök, majd úgy csináltak, mintha igazolványt mutattak volna.

Ezt követően D. Renátó odalépett a társaság lány tagjához, és megpróbálta elvenni a táskáját, de a sértett ráfogott, és nem engedte el. A lány védelmében odalépett hozzájuk egy férfi, akinek D. Renátó ezután a zsebeit kutatta át úgy, hogy a kabátzsebe elszakadt, miközben kitépte belőle a sértett mobiltelefonját és személyes iratait, majd bántalmazta a férfit. Eközben Sz. János egy másik francia állampolgárt belökött egy kapualjba, és megpróbálta elvenni az értékeit, de a férfi ellenállt, ezért társával őt is többször bántalmazták. A gyanúsítottak ezután beültek az autójukba, és elmenekültek a helyszínről, majd édesdeden álomba szenderültek a plüssmackójukkal.

A bűncselekményt követően az erzsébetvárosi rendőrök azonosították a gyanúsítottak által használt külföldi rendszámú gépkocsit, amelyet még aznap délután megtaláltak a VIII. kerületben. A nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai segítségével Sz. Jánost és társát 2017. január 17-én 14 óra 30 perckor egy józsefvárosi lakásban fogták el.

Hírdetés

Az erzsébetvárosi rendőrök a két cigányt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A rendőrség által közzétett plüssmacis videó:

(Kuruc.info – Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »