Remišová nem támogatta az új intézkedések bevezetését

Remišová nem támogatta az új intézkedések bevezetését

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes a kormány által elfogadott intézkedéscsomagot hosszú távon felelőtlennek tartja, ezért ellene szavazott. Hozzátette: az új intézkedések semmilyen módon nem ösztönzik az embereket arra, hogy beoltassák magukat. „Nagy hibának tartom, hogy cserben hagyjuk az oltás által védettséget élvezőket. A három koalíciós partner olyan intézkedéseket fogadott el, amelyek semmilyen módon nem motiválják a lakosokat arra, hogy beoltassák magukat” – írta Remišová a közösségi hálón.

A miniszterelnök-helyettes egyetért azzal, hogy a jelen helyzetben, amikor az egészségügy-miniszter nem tudja máshogy biztosítani a kórházak működését, a szigorú intézkedések bevezetése az egyetlen megoldás, hiszen csak így csökkenthető az új esetek száma.

Hírdetés

„Gondolnunk kell azonban a jövőre is, a korlátozáshullámok állandó ismétlődése nem fenntartható megoldás. A vakcina nyújtotta védelmet nem élvezők előbb vagy utóbb találkoznak a vírussal és azt kockáztatják, hogy súlyos állapotban kórházba kerülnek. A teljes lezárás nem védi meg őket, és a lockdown nem elég ahhoz, hogy eltűnjön a pandémia”

– fejtette ki a politikusnő. Hozzáfűzte: az oltás az egyetlen eszköz, amellyel megóvható az emberek egészsége, a gazdaság és a munkahelyek, ezért minden óvintézkedésnek a védőoltás felvételére kell motiválnia. Úgy véli, ha csökkenni fog az oltási hajlandóság, néhány hónappal később még nagyobb problémákkal kell majd szembenéznünk.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »