Remišová: Naponta 20 ezer embert kell tesztelnünk

Remišová: Naponta 20 ezer embert kell tesztelnünk

Minden energiánkat arra kell fordítanunk, hogy napi 20 ezerre emeljük a koronavírusra tesztelt személyek számát – jelentette ki Veronika Remišová (Za ľudí) befektetési, régiófejlesztési és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes.

Ez az egyik javaslat az öt közül, amit előterjeszt a központi válságstáb mai ülésén – tájékoztatta a TASR-t a Za ľudí sajtóosztálya.

Remišová elsősorban az egészségügyi dolgozók, továbbá a szociális ellátásban és az oktatásügyben dolgozók rendszeres tesztelését javasolja, valamint mobil mintavételi pontok létrehozását a járványgócokban.

Hírdetés

“A közmédiának átfogó felvilágosító kampányt kell indítania a megelőzéssel és az emberek felelős viselkedésével kapcsolatban” – jelentette ki Remišová, hozzátéve, hogy ő személyesen minden további óvintézkedést támogatni fog, amivel megfékezhető a koronavírus-járvány.

A miniszterelnök-helyettes szükségesnek tartja az egészségügyi minisztérium telefonos központja kapacitásainak bővítését is a fertőzöttek kontaktszemélyeinek gyorsabb felkutatása céljából.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »