Remišová: Kuciak cikkei a Smer ellen szóló vádiratok

Remišová: Kuciak cikkei a Smer ellen szóló vádiratok

Ján Kuciak meggyilkolt újságíró cikkei a Smer politikai párt ellen szóló vádiratok, amelyeket az egész ország láthat – mondta Veronika Remišová (OĽaNO) képviselő a parlament hétfői ülésén.

Remišová szerint Peter Pellegrini (Smer-SD) új kormánya nem érdemes arra, hogy a parlament bizalmat szavazzon neki. Az OĽaNO képviselője volt a ma reggel 9:00 órakor kezdődő parlamenti ülés első felszólalója.

“Hogyan kellene hinnünk ennek a kormánynak, és hogyan hihetnének nekik az állampolgárok? Nem csak az ország iránti felelősség, hanem az ezen ügyek iránti felelősség is az önöké. És a terhüket is önöknek kell vinni. A hetven cikk, amit Ján Kuciak írt a smeresek ügyeiről, vádirat, amelyet az egész ország lát. Ennek a vádiratnak 1 043 oldala van. Ezek a cikkek mutatják meg az önök politikájának és a saját magán Szlovákiájuk valódi arcát.” 

Hírdetés

Remišová szerint a két fiatal emléke nem ilyen kormányt érdemel.
 

A képviselő elmondta, hogy ezekben a nehéz pillanatokban az országnak alapokra és szilárd intézményekre van szüksége, rendőrségre, bíróságokra, amelyekre támaszkodhat, és amelyekben a nehéz időkben is megbízhat. “Ezek helyett Szlovákiában cinizmus, felelőtlen politikai opportunizmus, összeesküvések és megfélemlítés van.” Hozzátette: ahhoz a félelemhez, amit az újságírók élnek át a szerkesztőségekben, még hozzáadódott a többi ember félelme, amit a politikai hatalom gerjesztett mesterségesen. 

Remišová szerint Pellegrini kormánya nem érdemel bizalmat, és indoklásként felsorolta például a Bašternák-, a Hlávková- vagy a Bžán-ügyeket, valamint az oktatásügyi minisztérium európai uniós támogatási botrányát az SNS vezetése alatt.  


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »