Remišová cáfolja a minisztériuma költöztetésével kapcsolatos bírálatot

A Befektetési, Régiófejlesztési és Informatizációs Minisztérium (MIRRI) új székhelyének kiválasztása a lehető legnagyobb átláthatóság és ellenőrizhetőség mellett zajlott, és megtakarítást jelent a tárcának – reagált a közösségi hálón Veronika Remišová (Za ľudí) befektetési, régiófejlesztési és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes elődje, Richard Raši (Hlas-SD) bírálatára.

Szerinte a kiválasztás folyamata maximális mértékben átlátható volt, jóváhagyta a Pénzért Értéket Intézet is, a bírálóbizottságba pedig meghívták az Állítsuk meg a korrupciót Alapítványt, amely szintén pozitív elbírálást adott.

Hírdetés

„Ennek köszönhetően a MIRRI jelentős összeget takarít meg az államkasszának. Egy minisztérium átköltöztetése nem annyiból áll, mint áthelyezni egy kis szoláriumot. A minisztérium teljesítette a gazdaságosságra és a hatékonyságra vonatkozó feltételeket is, a kormány pedig jóváhagyta az erről szóló jelentést” – tette hozzá.

Raši csütörtöki sajtótájékoztatóján megkérdőjelezte a minisztérium költözésének átláthatóságát. Azt állítja, a bérleti feltételeket csak egyetlen developer csoport teljesíthette. Szerinte a kibérelt terület jóval nagyobb a szükségesnél, és végső soron nem is lesz olcsóbb.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »