Reményteljes pályán a DAC – Jöhet a nemzetközi siker?

Reményteljes pályán a DAC – Jöhet a nemzetközi siker?

Amilyen jól zárta az előző idényt a DAC, ugyanolyan jó hangulatban folytatta a felkészülést is. És bár Marco Rossi vezetőedző a csapat helyett inkább a magyar válogatottat választotta, ideális esetben ez nem kell, hogy megakassza a játékosokat.

Mindehhez persze megfelelő keretre van szükség, és látva a nagy nyári jövést-menést, elmondható, hogy a klubvezetés a kis pénz kis focihoz képest végre szintet lépett.

A játékoskeret persze nem minden, kell hozzá az öltözői és a lelátói jó hangulat is. Az előbbi az edzőn is múlik, míg az utóbbi jórészt a szurkolókon (és a mutatott játékon.)

A Fradi elleni közel telt ház jól mutatta, hogy a sárga-kék szurkolók éhesek a sikerre, és hálásak minden gesztusért.

Ezt erősítheti szemükben a csapat magyarosítása is, melyet a második Vida és főleg Kalmár Zsolt végleges megszerzése jelenti. Tovább „magyarosodhat” tehát a kezdő tizenegy, így még több játékos érti is majd a magyar szurkolást.

Kalmár értéke a mértékadó transfermarkt szerint 675 ezer euró, de a DAC-nak vélhetően ennél olcsóbban sikerült őt megszereznie. Annál is inkább, mert ára a Bröndgyből való távozása után épp Dunaszerdahelyen emelkedett egy év alatt közel 60 százalékkal. Ez pedig a csapat sikere.

Vida Máté értéke 700 ezer euró körüli a transfermarkt szerint, és jött ugye az ukrán Tretyakov is. Ezek az igazolások azt jelzik, hogy a klubvezetés komolyan gondolja az építkezést, amihez nemzetközi tapasztalatokra és jó eredményekre van szükség.

A DAC jelenlegi kerete számára a Dinamo Tbiliszi verhető ellenfél, a hazai mérkőzés előtt a fogadóirodák 1,6-os szorzóval Kalmárékat favorizálják. Egy jó csütörtöki eredmény és egy jó védekezés Grúziában elég lehet a továbbjutáshoz.

A hírek szerint a klub már Rossi utódát is megtalálta, akit július 20-án jelentenek be. Addig azonban még az olasz tréner vezeti a klubot, és mindent meg is tesz majd a jó eredményért.

A Körképen nem fog múlni, mi ott leszünk a MOL Arénában és Tbilisziben is. A bérletvásárlás, a csütörtöki hazai telt ház és grúziai túra szervezése jelzi, hogy a szurkolók is igencsak odateszik majd magukat.

Hajrá DAC, hajrá európai kupaszereplés.

Király Zsolt

Nyitókép: Bíró Attila fb-oldala


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »