Rémálommal indul az „álomnyaralás”: tizenkét kilométeres kocsisor, hat órás várakozási idő a bolgár-görög határon

Rémálommal indul az „álomnyaralás”: tizenkét kilométeres kocsisor, hat órás várakozási idő a bolgár-görög határon

A román külügyminisztérium kéri a görög hatóságokat, hogy találjanak megoldást a Kulata – Promachonas határon történő határátkelés felgyorsítása érdekében, jelenleg ugyanis 12 kilométeres gépkocsisor alakult ki az említett bolgár-görög ellenőrzési pontnál, és a várakozási idő körülbelül 6 óra.
A román külügyminisztérium kéri a görög hatóságokat, hogy találjanak megoldást a Kulata – Promachonas határon történő határátkelés felgyorsítása érdekében, jelenleg ugyanis 12 kilométeres gépkocsisor alakult ki az említett bolgár-görög ellenőrzési pontnál, és

a várakozási idő körülbelül 6 óra.

A külügyi tárca ugyanakkor figyelmezteti az utazni készülőket, hogy a görög hatóságok előzetes bejelentés nélkül módosíthatnak az országukba való belépés feltételein a koronavírusos esetszámok növekedésétől függően.

Hírdetés

A román diplomácia a görög külügyminisztériumtól, valamint Románia Athéni Nagykövetsége és Görögország Bukaresti Nagykövetsége révén is kéri a görög hatóságokat, hogy bővítsék ki a szolgálatban lévő személyzet létszámát a Kulata – Promachonas határon, illetve, hogy nyissák meg a makazai határátkelőt.

A bolgár-görög határon kialakult sort az okozza, hogy a görög határrendészek mindenkit egészségügyi vizsgálatnak vetnek alá, akik nem európai uniós államból érkeznek.

A román külügy felhívja a Görögországba készülők figyelmét, hogy utazás előtt 48 órával ki kell tölteniük egy elektronikus űrlapot (Passenger Locator Form), amelyet a https://travel.gov.gr honlapról tölthetnek le. Ezt követően kapnak egy regisztrációs kódot, amelyet a határátkelésnél kell bemutatniuk.

Bővebben a https://www.mae.ro/node/51914, a http://atena.mae.ro, a http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro és a www.mae.ro felületeken lehet tájékozódni.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »