Rekordszámú migráns érkezett a La Manche csatornán át Nagy-Britanniába

A kedvező időjárást kihasználva rekordszámú migráns érkezett illegális úton, a La Manche csatornán keresztül Nagy-Britanniába szeptemberben – közölte a Press Association hírügynökség szerdán.

A londoni belügyminisztérium arról számolt be, hogy kedden legkevesebb 393 ember érkezett 26 csónakkal az Egyesült Királyság területére.

A Press Association szerint ezzel együtt legalább 1880-ra nőtt a dél-angliai partokon szeptemberben regisztrált bevándorlók száma, ami nagyjából annyi, amennyit 2019 egészében feljegyeztek.

Hírdetés

Bella Sankey, a Detention Action humanitárius szervezet igazgatója szerint ez volt a legforgalmasabb hónap. Hozzátette, hogy Priti Patel belügyminiszter ígérete, miszerint "megvalósíthatatlanná" teszi az átkeléseket, most "darabjaira hullott".

Dan O’Mahoney illetékes kormánytisztviselő kedden egyeztetett a francia nagykövettel a helyzetről.

London és Párizs eddig is számos megállapodást dolgozott ki, hogy megállítsa a folyamatot. A migránsok gyakran az Angliába tartó vonatokon vagy a komppal átkelő teherautókon bújnak meg. Sokan azonban most inkább már embercsempészekhez fordulnak, akik a tengeri útra egyébként alkalmatlan, apró csónakokon próbálják az embereket eljuttatni az Egyesült Királyság területére, mivel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások nyomán lecsökkent a forgalom a két ország között.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »