Rekordot dönt idén a Gazprom gázexportja

Rekordot dönt idén a Gazprom gázexportja

Alekszej Miller, a Gazprom vezetője Vlagyimir Putyin orosz államfővel kedden tartott megbeszélésen azt mondta, hogy a cég idei gázexportja rekordszintű, 192 milliárd köbméter lesz. A vállalatvezető hozzátette, hogy az idei első 11 hónapban a gázkivitel 13,5 milliárd köbméterrel haladta az egy évvel korábbit.

Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Alexej Miller, a Gazprom vezérigazgatója (b)
Forrás: AFP

Hírdetés

A Gazprom tavaly 179,3 milliárd köbméter földgázt exportált, ami 12,5 százalék növekedés 2015-höz képest. Tavaly a Gazprom részesedése az európai gázpiacon 34 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 31 százalékról.

A Gazprom vezetője kedden elmondta azt is, hogy a cég idei gáztermelése 470 milliárd köbméter lesz, 12 százalékkal (50 milliárd köbméterrel) több a tavalyinál.

A Gazprom szerdán vagy csütörtökön hozza nyilvánosságra harmadik negyedévi eredményeit. A Reuters által megkérdezett elemzők azzal számolnak, hogy az adózott eredmény 191,1 milliárd rubel (3,28 milliárd dollár) lesz, ami 87 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakban elért 102,2 milliárd rubelhez képest. A Gazprom idei második negyedévi profitja 47,9 milliárd rubel volt.

Óriási kölcsönt vett fel a Gazprom


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »